Se og Hør har nedtelling på at Krekar kastes ut

- Jeg reagerer med vemmelse, sier Petter Eide i Amnesty.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): «15 dager igjen til Krekar skal være ute av Norge (for godt!). Se og Hør hjelper Bjarne Håkon Hanssen med å holde orden på nedtellingen. Følg med i Se og Hør fremover. Se og Hør gjør Norge gladere.»

Slik lyder én av nedtellingsspaltene som Se og Hør har på at mulla Krekar skal kastes ut av Norge. Ved siden av lederkommentaren er spalten med bilde av mullaen og antall dager til han skal kastes ut av landet blitt trykket med ujevne mellomrom de to siste månedene.

I dag - 30.mai - skulle mullaen ifølge Se og Hør blitt kastet ut.

- Utspekulert

Både generalsekretær Petter Eide i Amnesty International Norge og professor i journalistikk, Sigurd Allern, reagerer på Se og Hørs tirsdagsspalte.

- Personlig reagerer jeg med vemmelse. Jeg synes Se og Hør driver med noe som nærmer seg mobbing, sier Petter Eide i Amnesty International til NRK.

Professor Sigurd Allern karakteriserer nedtellingen som en utspekulert politisk kampanje.

- Det er en type kampanjejournalistikk som skal understøtte fordommer mot muslimer, og i dette tilfelle piske myndighetene til å hive Krekar ut, er Allerns kommentar til NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.