København, Danmark 20140429.
En rekke tekstmeldinger som danske medier har fått tak i, skal vise hvordan danske Se og Hørs hemmelige kilde overvåket pengebruken til kjendiser og kongelige. Bildet viser dasnke Se og Hør-blader
Foto: Christian Liliendahl / NTB scanpix
København, Danmark 20140429. En rekke tekstmeldinger som danske medier har fått tak i, skal vise hvordan danske Se og Hørs hemmelige kilde overvåket pengebruken til kjendiser og kongelige. Bildet viser dasnke Se og Hør-blader Foto: Christian Liliendahl / NTB scanpixVis mer

- Se og Hør kan godt overleve

Styreleder og eier Betina Aller (51) tror på ei framtid for bladet.

Aller Medias styreformann unnskylder Se og Hørs kriminelle metoder, men tror på ei framtid for det danske sladder- og underholdningsbladet.

- Vi beklager dypt at det har foregått noe kriminelt, sa Bettina Aller da hun i går for første gang uttalte seg direkte om Se og Hør-saken i et eksklusivt intervju på 22-nyhetene i TV2  i Danmark i går kveld, med programleder Poul Erik Skammelsen.

Den danske Se og Hør-skandalen øker i omfang.

Tirsdag siktet København-politiet en medarbeider i IBM for å ha ulovlig skaffet seg tilgang til fortrolige opplysninger om kjendiser og kongelige, og gitt dem videre til Se & Hør.

Undersøker saken Til TV2 Nyhetene forklarte Bettina Aller, som altså er medeier og styreleder i Aller Media som eier ukebladet som er ute i hardt vær, at offentligheten hittil ikke har fått noen uttalelser fra mediekonsernets øverste ledelse fordi de har satt en advokat og et uavhengig revisjonsfirma til å se på saken, skriver avisa Politiken.

- Det er en ekstern undersøkelse, og de har fått avgang til alt som finnes - både dokumenter og personer som er involvert i saken. Når vi finner ut av hva som er opp og ned i denne saken, skal vi gjerne uttale oss, sier Bettina Aller til TV2. .

Tøff dame Bettina Aller har i tillegg til å være medeier og styreformann i Aller Media, også skrevet tre bøker, vært på seks ekspedisjoner til Nordpolen, fire alene og to med sin ektefelle Jean Gabriel Leynaud.

Under den andre ekspedisjonen rev hun armen ut av ledd og måtte hentes ut fra isen før hun nådde Nordpolen. De to ekspedisjonene er filmet at Leynuad, og filmene ble sendt på DR1, TV2, Discovery Channel og National Geographic med tittelene «Lovers on the ice» og «99 days on the ice».

Bettina Aller har to barn, Christopher Aller Simonsen og Emily Aller Simonsen fra sitt første ekteskap og tvillinger med sin andre ektemann, den franske frilansfotografen Jean Gabriel Leynaud.

Overvåket Aqua-Lene Det var boka «Livet, det forbandede» som satte det hele i gang i forrige uke. Boka er skrevet av den danske eks-Se og Hør-journalisten Ken B. Rasmussen, og handler om det danske ukebladets metoder når det gjelder kildebruk og betaling i perioden 2008 til 2012.

Journalister i ukebladet skal med sjefredaktørens godkjenning ha betalt IT-eksperter for å overvåke kredittkortaktiviteten til en rekke kjendiser og kongelige.

En av dem skal ha vært den norske artisten Lene Nystrøm, meldte den danske avisa BT fredag. Hun har nå anmeldt ukebladet. Andre kjendiser er de danske skuespillerne Casper Christensen, Iben Hjejle og Mads Mikkelsen, samt flere medlemmer av det danske kongehuset.

I forrige uke sa flere tidligere Se og Hør-ansatte sier opp sine nåværende stillinger, blant dem Lise Bondesen, som har vært kjendisleder i tabloidavisa Ekstrabladet.

Aller Media eier også Dagbladet.