Se og Hør-kilder i politiet kan slippe unna

Spesialenheten for politisaker sliter med å finne ut hvilke politifolk som kan ha lekket informasjon om Mette-Marit til Se og Hør.

Politiet etterforsker seg selv for å finne ut om en eller flere utro tjenere kan ha solgt informasjon om kronprinsessen til Se og Hør. Utgangspunktet for etterforskningen var påstander i boken « En helt vanlig dag på jobben» av tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs.

Ifølge Melnæs hadde ukebladet «svært gode kilder i politiet», og da jobben med å sjekke Mette Marits bakgrunn startet fikk noen vel plasserte polititjenestemenn godt betalt fra ukebladet for å sjekke strafferegistrene til ekskjærester, omgangskrets og familie.

- Vi jobber med bistand fra Politiets data- og materielltjeneste for å finne og analysere eventuelle spor, sier Liv Marit Sylliåsen, etterforskningsleder i Spesialenheten for politisaker til Aftenposten.

Spesialenheten vil bestemme seg om saken skal henlegges eller ikke i løpet av kort tid. Det sentrale spørsmålet skal være om man kan bruke store ressurser på å komme til bunns i forhold som skjedde for sju-åtte år siden.

- Det at forholdene ligger såpass langt tilbake i tid gjør etterforskningen vanskelig, sier Sylliåsen.

(NTB)

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer