Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Se og Hør-kilder slipper unna

Intens kildejakt i Nordea førte ikke fram.

(Dagbladet.no): I Håvard Melnæs Se og Hør-bok «En vanlig dag på jobben», kom det fram at Se og Hør i flere år har hatt innsyn i kontoopplysningene til kongefamilien og andre kjendiser. Disse opplysningene ble brukt til artikler om ferieturer og shoppingrunder.

I etterkant av avsløringene nedsatte Nordea et granskningsutvalg, som blant annet skulle sjekke eposten til 4000 ansatte.

På en pressekonferanse i dag avslørte granskningsleder, Eva Jarbekk fra advokatfirmaet Brækhus Dege, resultatet av undersøkelsen.

Kritikkverdig

- Selv om det er sansynliggjort at ansatte i Nordea kan ha solgt opplysninger til Se og Hør, er det imidlertid ikke funnet bevis på at navngitte ansatte skal ha utlevert informasjon, sa Jarbekk.

Det granskningsutvalget derimot har funnet, er at enkelte ansatte har vært inne på kundekontoer uten grunn, noe som anses som uheldig og kritikkverdig.

Det ble også funnet korrespondanse mellom ansatte i Nordea og folk i Se og Hør, men ingen bevis på at det var utvekslet kontoinformasjon.

- Det må være lov til å ha venner i Se og Hør også, mente Jarbekk.

FANT IKKE SYNDEREN: Eva Jarbekk ledet granskningsutvalget i Nordea. Foto: Scanpix
FANT IKKE SYNDEREN: Eva Jarbekk ledet granskningsutvalget i Nordea. Foto: Scanpix Vis mer

Eksterne kilder

I «En vanlig dag på jobben» hevder Melnæs at Nordea er en av flere banker som skal ha lekket informasjon til Se og Hør, og at informasjonsutvekslingen skal ha skjedd på flere måter.

I tillegg til ansatte har granskningsutvalget hatt samtaler med flere eksterne kilder, også Håvard Melnæs. De har ikke funnet informasjon som svekker Melnæs\' troverdighet i saken.

Nordea sier de nå vil skjerpe rutinene og setter i gang en holdningskampanje i februar.

- Det hadde sannsynligvis gjort det enklere for oss om man hadde funnet tekniske bevis. Nå får vi erkjenne at dette er en utfordring vi må ta tak i. Man kan utvikle så mange tekniske systemer man bare vil, til syvende og sist handler dette om mennesker, sa informasjonsdirektør i Nordea, Rune Sjøhelle på pressekonferansen.

Sliter

Det er ikke bare Nordea som sliter med å finne ut hvem som har lekket informasjon til Se og Hør.

Søndag rapporte NTB at Spesialenket for politisaker heller ikke har funnet politiets utro tjenere, som etter sigende skal ha lekket informasjon om Mette-Marit til bladet.

Utgangspunktet for etterforskningen var påstander i «En vanlig dag på jobben», om at Se & Hør skal ha hatt særlig gode kilder i politiet, som ble godt betalt for å sjekke strafferegistrene til Mette-Marits omgangskrets.

<B>LA FRAM RAPPORTEN: Men Nordea fant ikke så entydige svar som de hadde håpet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media