Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Se og Hør sponses av milliardær

Se og Hør har i løpet av ett år dratt på ferie med over 40 norske kjendiser. Kanariøyene er feriemål nummer en. Milliardær Bjørn Lyng, som eier luksusboligene Anfi Del Mar på Gran Canaria, har i en årrekke samarbeidet med Se og Hør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske kjendiser elsker sol og varme, og de har ingenting imot at Nordens største ukeblad Se og Hør henger på slep mens de ferierer. I løpet av ett år har bladet dratt på ferie med over 40 norske kjendiser.

Dagbladet har lest en årgang Se og Hør. Nesten i hvert eneste nummer bringes rapporter om forholdene i Syden, og Kanariøyene er mest populære feriested for norske kjendiser.

Gratis - hvis snill

Gründeren Bjørn Lyng fra Fosen er blitt milliardær på industri og reiseliv og er eier av luksusboligkomplekset Anfi del Mar på Grand Canaria. Når Dagbladet ringer, sitter han i solsteiken og nyter livet.

- Pressen får veldig god service hos oss. Hvis de skriver vakkert om oss, så selger vi mer.

- Hva slags service er det dere yter overfor Se og Hør?

- De får billigere pris og kanskje til og med gratis hvis de er veldig snille. Er ikke det rimelig? Det er en veldig bra marketing for oss. Hvis vi annonserer, så koster det en formue.

Tett samarbeid

- Hvilke erfaringer har du med Se og Hør?

- Gode erfaringer. Vi har samarbeidet en del år, tre- fire år, sier Lyng.

Noen kjendiser eier eller leier selv leiligheter på «Anfi», mens andre lar seg invitere med av ukebladet. Trine Haltvik, Hanne Krogh og Øivind Blunck har selv leiligheter, og inviterer mer enn gjerne Se og Hør med til sitt ferieparadis.

Luksusferieboligene på Anfi Del Mar har også huset Frithjof Wilborn og Nils Vogt - begge med familien og Se og Hør med følge. Vogt ble omtalt i siste utgave.

Det er ikke bare ukebladkjempen Se og Hør som blir sponset når de legger ut på tur sammen med kjendiser. Bjørn Lyng bekrefter at hele ukepressen og deler av dagspressen benytter seg av samme praksis. Også eieren av Wikstrøm Reiser i Skien bekrefter dette.

Tekstreklame

Alle medlemmer av Norsk Presseforbunds grunnorganisasjoner plikter å arbeide etter «Tekstreklameplakaten». Tekstreklame er uforenlig med god presseskikk.

«Avvis alle forsøk på å bryte ned det klare skillet mellom reklame og redaksjonelt innhold. Avvis også reklame som tar sikte på å etterligne eller utnytte et redaksjonelt produkt, og som bidrar til å svekke tilliten til den redaksjonelle troverdighet og pressens uavhengighet.»

«Gi aldri tilsagn om redaksjonelle motytelser for reklame. Det som offentliggjøres, skal være et resultat av en redaksjonell vurdering. Sørg for å opprettholde det klare skillet mellom journalistikk og kommersiell kommunikasjon også ved bruk av pekere og andre koplinger.»

«Utgifter til redaksjonell virksomhet bør betales av redaksjonen selv. Redaksjonelle medarbeidere skal som hovedregel ikke delta på reiser som er betalt av utenforstående interesser. Det bør heller ikke mottas varer eller tjenester av en slik størrelse at det bærer preg av å være kompensasjon for redaksjonelle ytelser.»

Se og Hør går ikke av veien for å nevne turoperatører som Star Tour og Wikstrøm Reiser i Skien når de legger ut på tur i en rekke reportasjer. Også hoteller og flyselskap nevnes titt og ofte. Dagbladet vet at når i alle fall navn på turoperatører nevnes, så er ukebladkjempen ofte sponset.

Da NRK-sportens Viggo Valle var på Kanariøyene, fikk leserne i Se og Hør vite at han bodde på Star Tours hotell Bahia Feliz. Skuespiller og programleder Ove Christian Owe reiste med Star Tour til Kreta, og tilbrakte sine feriedager på Hotell Indigo Mare.

Se og Hør opplyste at TV2-værdame Isabella Martinsen reiste til Island med Iclandair tidligere i år.

Da «Hotel Cæsar»-skuespiller Karl Sundby og følge dro til Malaysia, skrev Se og Hør følgende:

«Turtelduene bestilte turen fra Wikstrøm Reiser i Skien.»

Også bunkerskjærestene Ramsy og Anne Mona dro med Wikstrøm Reiser. De bodde for øvrig på Penang Park Hotel og dro med Malaysia Airlines.

Andre Gran Canaria-farere det siste året er Terje Søviknes og kona, «Farmen»-deltakerne på TV2 - Gaute Grøtta Grav, Morten Hammarstrøm og Ronny Edvardsen.

Eier av Wikstrøm Reiser, Ragnar Wikstrøm, bekrefter at de har utbredt samarbeid med Se og Hør.

- Får Se og Hør gode rabatter?

- Ja. Det er slik at jeg kan få oppgradert standarden på oppholdet. Karl Sundby fikk bedre rom. Det er slik det foregår. Alle tjener på det: Se og Hør, hoteller, turoperatør, kjendiser og kunder som seinere leser hvilke fasiliteter stedet har.

- Er det Se og Hør som bestiller flest turer?

- Ja.

- Hvem er det som betaler turene?

- Både Se og Hør og kjendisene. Hvordan de gjør opp seg imellom, vet jeg ikke. Se og Hør er veldige ryddige, de betaler det de skal og når de skal. De er blant de mest ryddige ukebladene.

UT PÅ TUR: Tusener av nordmenn reiser på feie til Kanariøyene hvert år. Er det en kjendis blant dem, er sannsynligheten stor for at vedkommende er på tur med Se og Hør. Dette bildet er fra Tenerife.
SPONSER: Bjørn Lyng.
Hele Norges coronakart