Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Se Olins siste film her og nå

Novellefilmen «Lullaby» ble rost av kritikerne. Se den gratis her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Novellefilmen «Lullaby» har gått på kino i høst, og fikk gode kritikker etter premieren.

Nå gir vi deg muligheten til å se filmen helt gratis.

Om sårhet og råhet

«Lullaby» handler om Falken, som har adhd. En natt sender han ut en tekstmelding til fire kvinner i Oslo, som han så oppsøker.

«Falken søker noe hos kvinnene, men deres egne behov skygger for Falkens. En liten film om sårhet og råhet, opplevelse av svik og kjærlighet - karakterenes sensualitet og desperasjon», heter det i presseskrivet til filmen.

Blant de kjente skuespillerne som deltar i «Lullaby» er Kjersti Holmen, Anne Krigsvoll og Ingar Helge Gimle, mens Jørgen Enger spiller hovedrollen. Han har også skrevet manus sammen med Olin.

Olin har tidligere laget flere omdiskuterte og prisbelønte dokumentarer, blant annet «Kroppen min» og «Ungdommens råskap».

Med «Lullaby» - som beskrives som en novellefilm - tar hun et stort skritt mot fiksjonen. Neste prosjekt for Olin blir spillefilmdebuten «Engelen», som ligger tett opp til «Lullaby» temamessig.

image: Se Olins siste film her og nå

Terningkast fire

Dagbladets anmelder Ingrid Bentzrud var begeistret for «Lullaby», og kastet til en firer på terningen.

«Velkommen til Oslo. Gjennom disse små skissene har Margreth Olin klart å si noe om et liv på og under gatenivå i denne byen som forteller noe mer enn sosialrapporter og fattigdomsstatistikk.

Her leves livet på siden av de opptrukne sporene skole-arbeid-bolig-familie, og det kan oppleves tragisk, men ikke uten verdighet. Her vises gatetrafikken i Skippergata, doplivet, hjemløsheten, alt i bitende kuldegrader. Det er kommentarløst og nesten uten dialog. Konturene av en tilstand, Oslos puls, er likevel tydelige. Man kan ane at Margreth Olin har et politisk budskap i sin Oslo-fortelling. Men det ligger likevel mer poesi enn agitasjon i de dystre bildene. En klem, en dans, et blikk - her er tilsynelatende ubetydelige detaljer som gir bildene varme og menneskelighet», skrev hun.

Likte du filmen? Her kan du leie flere Margreth Olin-filmer - direkte på din pc:

Kroppen min

Onkel Reidar

Dei mjuke hendene

Les mer, kast terning og skriv anmeldelser:

Margreth Olin

Kroppen Min

Ungdommens råskap

Onkel Reidar

Kroppen min

Dei mjuke hendene

Kjersti Holmen

Anne Krigsvoll

Ingar Helge Gimle

FILMSKAPEREN: Margreth Olin.
Hele Norges coronakart