Se opp for Faith

Faith Hill er født i Star i staten Mississippi, og det har for lengst gått troll i ord.

Hun flyttet til Nashville for å bli countrystjerne, og med et salg på over 25 millioner plater og ti førsteplasser på hitlistene kan vi trygt slå fast at hun er blitt det. Som medprodusent har hun for lengst også tatt kontroll over sine egne plater.

«Cry» er hennes første studioplate siden «Breathe» (1999), som har passert 40000 solgte i Norge og nærmer seg ti millioner solgte totalt.

Som mange andre popcountryartister i Nashville har hun vasket bort countrymusikken mer og mer, og «Cry» er, med et par unntak, et reint popalbum. Og som popalbum betraktet, holder dette langt på vei mål - i motsetning til f.eks. LeAnn Rimes' siste album.

Stemmen til Faith veit vi er fantastisk, så det som overrasker mest er den moderne produksjonen og det tøffe lydbildet - med loops, programmering og tilløp til scratching. Likevel blir det ikke patetisk eller overlesset, som når f.eks. Cher har prøvd seg på det samme. Dessuten er låtene gode, takket være låtskrivere som Beth Nielsen Chapman, Bekka Bramlett, Matraca Berg og Linda Perry (ja, vokalisten i 4 Non Blondes!).

Dette er storslått popmusikk som balanserer hårfint på grensen mot det pompøse og svulstige. Men Hill lander stort sett på rett side og har laget sin beste og tøffeste plate siden countrydebuten «Take Me As I Am» i 1993.

«Cry» har et stort kommersielt potensial, så regn med at Faith Hill vil slåss med Shania Twain denne høsten.

Har du QuickTime installert i pc-en kan du også se bl.a. opptak fra innspillingen og videoen til tittellåten.