Se opp for fjortis-jentene!

Marit og Marion har sunget og opptrådt så lenge de kan huske. Først hjemme på Lørenskog, så med barneplate for to år siden og nå med sine egne pophits. - Det hadde jo vært kjempegøy å bli popstjerner, stråler de to fjortisene fra Lørenskog.

Marit Elisabeth Larsen (14, snart 15) og Marion Elise Ravn (13, snart 14) er ikke helt som andre jenter i begynnelsen av tenåra. Isteden for å dra på håndballtrening eller henge på fritidsklubben, reiser de rett i Waterfall studio på Grünerløkka etter skoletid. Sammen med produsent Kenneth Lewis spiller de inn popplate.

- Dette bir kjempebra. Vi har fått det akkurat slik vi vil, stråler de to småstjernene.

Mye på tv

Marit og Marion solgte 8000 og ble Spellemann-nominert da de for to år siden ga ut plata «Marit & Marion synger kjente barnesanger».

- Det var veldig gøy. Vi var mye på tv og på radio, stråler de to bestevenninnene

Men nå er barnesanger forlengst et tilbakelakt stadium.

- Det er stor forskjell på å være 11-12 år og 13-14 år. Nå er det pop og ikke barnesanger vi er opptatt av, forteller de to ungdomsskoleelevene.

Sin unge alder til tross er de erfarne som to middels norske artistveteraner. Foruten barneplata, har de spilt i musikaler som «Annie», «Sound of Music», «Bugsy Malone», «Trollmannen fra Oz», sunget i kor og de har hatt show på Tusenfryd en hel halv sommer.

- Ikke bli barnestjerne!
- Ikke bli barnestjerne! Vis mer

Melodier og tekster skriver de enten selv eller ved hjelp av nære samarbeidspartnere.

- Vi lager sanger om ting som tenåringer er opptatt av. Gutter, venner og skole og slikt.

Hubba Bubba

Det å være i studio er det morsomste Marit & Marion vet om. Den siste tida har de laget og spilt inn fine og fengende sanger som «Summertime», «Pretty Boy», «Everything You Do» og «Colour Of My Rainbow». Førstnevnte er en sannsynlig sommersingel.

- Jentene kommer løpende rett etter skoletid og er utrolig ivrige og flinke. De gir seg ikke før de får viljen sin, sier en overveldet produsent Lewis.

Marit og Marion møtte hverandre da de gikk på ballett sammen som femåringer. Da de var åtte ble de bestevenninner, og startet bandet Hubba Bubba

- Vi hadde audition for å få tak i kordamer. Etterpå gjorde vi konserter på skoler og i barnehager, ler de to.

Sjokolade-pop

Nå er de to opptatt av popgrupper som Eternal og Hanson. - Vi drømmer om å bli popstjerner, innrømmer de. Og skal den drømmen gå i oppfyllelse holder det ikke lenger å kalle seg Marit & Marion. Det er jentene inneforstått med. Når den nye plata først spilles inn i en gammel sjokoladefabrikk kunne jentene knapt nok valgt et mer naturlig navn enn M & M.

I tida som kommer vil Marit og Marions nye popmusikk bli presentert for et knippe plateselskaper. Waterfall Production og produsent Lewis hadde tidligere i vinter stort hell med Babel Fish som sikret seg kontrakt med Atlantic i USA.

- Babel Fish-historien har gitt meg et nytt syn på det å drive med musikk. Vi har fått en haug med kontakter i utlandet som kanskje Marit og Marion kan nyte godt av også, sier han..

Om jentene har noe mot dette? Å nei, du!

- Vi har lyst til å bli artister, så klart!