Se opp for neste webisode

Et nytt begrep er født i filmverdenen. Premieren er 15. mars.

(Dagbladet.no): Ikke hørt om webisoder før? Kanskje ikke så rart. En av gutta bak kultfenomenet «The Blair Witch Project» er i gang med sitt nye filmprosjekt, og det blir ifølge nyhetsbyrået AP verdens første webisodeprosjekt.

Daniel Myrick gjorde furore med «Blair Witch», en film som ble et nettfenomen før filmen tok av i kinosalene. Ideen denne gangen er å holde filmen unna kinoene, og i stedet la seerne være med og bestemme hva som skal skje i filmen. Dette gjør han ved å dele filmen «The Strand» opp i flere webisoder, med én gjennomført storyline.

Og for å trekke betalende seere til filmen legger han den første episoden ut gratis på strandvenice.com. De neste episodene skal etter planen koste rundt en dollar per stykk.

- Vi gjør noe av det samme med «The Strand» som med «Blair Witch», hvor vi ikke følger andre regler enn at vi forteller en god historie med gode karakterer, og så lar vi publikum bestemme om filmen har et liv framfor å la en håndfull filmsjefer bestemme det, sier Myrick til AP.

Og økonomien er han ikke redd for. I og med at de ikke lager den neste episoden før publikum har fått sagt sitt, kan de legge lista ut fra hvor mange som etterhvert betaler for å følge med på filmen.

- Hvis vi tjener nok underveis vil publikum bokstavelig talt betale for filmen på direkten, sier han.

  • «The Strand» har premiere på nettet 15. mars, og den første episoden er gratis.
  • Les mer på www.strandvenice.com.
FILMER ALT PÅ LEGENDARISKE VENICE BEACH: Daniel Myrick har trålet området for å få ideer til karakterene sine. De er gjerne litt på siden av samfunnet, som mange av basketgutta som daglig henger på stranda. Foto: Strandvenice.com
FILMER ALT PÅ LEGENDARISKE VENICE BEACH: Daniel Myrick har trålet området for å få ideer til karakterene sine. De er gjerne litt på siden av samfunnet, som mange av basketgutta som daglig henger på stranda. Foto: Strandvenice.com Vis mer
EKSPERIMENTERER MED FORMATET: Daniel Myrick (til høyre) instruerer skuespilleren Peter Pasco mens de spiller inn den første episoden av «The Strand» på Venice Beach i California. Filmen skal i utgangspunktet bare vises på nettet.