Se opp for rockbitchene

Hun er hatet, fryktet og misunt. Hun får skylda for dårlige plater, krangling og til og med død. Helena Bergström spiller kona til en rockestjerne i sin nye film 'Still Crazy'.


ROCKBITCHEN PÅ FILM: Helena Bergström spiller Astrid, den svenske kona til en fordums stjernerocker fra England i sin siste film. Kanskje er filmen inspirert av forholdet mellom Stones-bassist Bill Wyman og svenske Anita Lundström.

Yoko Ono, Cortney Love, Nancy Spungen, Patsy Kensit. Lista er lang, og beviser at den sikreste måten å bli hatobjekt for rasende musikkfriker, er å bli sammen med et av idolene deres. I sin nye film «Still Crazy» spiller Helena Bergström ('Ä nglagård', 'Sista dansen') en ekte rockbitch. Filmen handler om et engelsk rockeband som gjenforenes tjue år etter storhetstida si og drar på turné. Helena spiller Astrid, kona til vokalisten.
- Hun er sint og spydig og har forvandlet sin mann til en skikkelig tøffelhelt, sier Helena til Aftonbladet.
Virkelighetens rockbitcher har fått gjennomgå. I filmen «Kurt and Cortney» av Nick Broomfield blir Kurt Cobains død framstilt som mord, bestilt av kona Courtney Love. For det er ille nok for fansen at rockeidolene blir forelsket, begynner å skrive bløte kjærlighetsballader og kanskje til og med får barn, men hvis kona/samboeren/elskerinnen i tillegg forsøker å skaffe seg en egen karriere, blir hatet enda mer intenst.
De første virkelige rock'n roll heksa, og den mest kjente, er Yoko Ono. I utallige bøker, artikler og intervjuer er hun blitt beskyldt for å ha splittet The Beatles. Ikke engang hos de andre gutta i bandet ble hun akseptert. Paul McCartney tålte ikke at John Lennon foretrakk kona framfor bandet, selv om han ikke nølte med å bruke sin posisjon til å hjelpe sin egen kone, Linda, med karrieren.
En annen klassisk rockbitch var Nancy Spungen. Hun forelsket seg i Sid Vicious fra Sex Pistols. Samlivet endte med at Sid tok livet av både Nancy og seg selv.
Rolling Stones har sitt eget galleri av rockehurper. Marianne Faithful hadde et turbulent forhold til Mick Jagger som endte med selvmordsforsøk, hans kone Bianca lagde et voldsomt rabalder, før Mick fant modellen Jerry Hall, som til tross for en vellykket modellkarriere, vet å holde seg pent i bakgrunnen.
Og rockbitchenes tid er ikke over. Patsy Kensit har sannsynligvis rekorden: Hun hadde bak seg et tolv uker langt ekteskap med Don Donovan fra Big Audio Dynamite og et treårig ekteskap med Jim Kerr fra Simple Minds før hun giftet seg med Liam Gallagher fra Oasis. Det tok nesten knekken på henne. For et par år siden var Oasisfansen så hatske mot henne at hun fikk nervøst sammenbrudd.
Og så er det Paula, da. Paula Yates var lenge gift med Bob Geldof, som hun fikk tre barn med. Så kastet hun sitt lange blikk mot Michael Hutchence, som hun rakk å få en datter med før han hang seg. Noe Paula ikke unngikk å få skylda for fra flere hold. Hun har vært innlagt på psykiatrisk institusjone.
Så jenter; er du på jakt etter kjærligheten, hold deg til kolleger, venner og naboer. Finn deg for all del ikke en kjent musiker.