På kornet:

Se opp! Grevlinghøsten er i gang!

Velkommen til grevlingsonen.

Meninger

Endelig høst. Endelig refleks morgen og kveld. Endelig kaldt regn i luggen og på tæra. Endelig hersens frost under skoa. Endelig hersens frost inn til negleroten når Twitter og Facebook og dagbla.no skal sjekkes en gang til. Endelig Mercedes-Benz og BMW dypt ned i lungene. Endelig betennelse i øre, nese, hals. Og endelig grevlingtid.

Ja, faktisk. Av alle ting, så er grevlinger noe av det som hører høsten til. I hvert fall i de mest sentrale av sentrale strøk, der jeg tilbringer livet. I nabolaget kryr de. Snor seg rundt. Kravler i buskaset når mørket senker seg. På vei hjem kan man stoppe opp langs stien og regelrett høre storbyens skumleste rovdyr ile gjennom kvast og blader på vei til nærmeste bosspann.

Nysgjerrig som jeg er, har jeg selvsagt også gjort min research på disse krabatene. Hvem ville ikke gjort det, omringet av altetende og hissige skadedyr med hoggtenner (sånn cirkus)? Og heldigvis finnes jo internett.

På YouTube kan man for eksempel se videoen «BADGER VS. HUMAN (CRAZY)». Ikke se videoen «BADGER VS. HUMAN (CRAZY)». Særlig hvis du bor i nærheten av et grevlinghi. Men også ellers. Den er overraskende kjedelig. Ikke mye «crazy».

I et annet hjørne av internettet kan man lese om britene, som har opprettet en såkalt «kill zone» for grevlinger. Inspirert av den norske ulvesonen, men stikk motsatt. For drepes skal de.

Mens selv de meste caffe latte-drikkende Oslo-boere må leve side om side med disse svarte og hvite skadedyrene, har vårt broderfolk på andre siden av oljeriggene funnet ut at de må bort. Hele 33 841 stykk, om anslagene slår til. Pingler.

Dette er åpenbart noe som bør løftes på den internasjonale arenaen. Derfor løfter vi det først her, på Dagbladets sisteside. Ine Marie Eriksen Søreide Eriksen, can you hear me? Bryter ikke dette med en konvensjon? Kanskje en kommisjon? Norge må gjøre noe. For grevlingene. Nå.

Husk Brexit.