Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Se opp!

Lene Marlin (18) går mot nye triumfer i 1999. Nå er hun Spellemann-nominert til årets låt med «Unforgivable sinner».

Høsten og vinteren har vært fantastisk for videregående-eleven Lene Marlin Pedersen fra Tromsø. Singelen har solgt over 30 000, og nå har låta også ligget på Hit40-lista i fire måneder. I tillegg fins låta på «Absolute Music», «Absolute Norsk» og på «Schpaaa»-filmtracket. Lene Marlin har solgt til platina-trofé, og nylig ble hun tildelt Karoline-prisen, innstiftet av Wang Handelsskole og Gymnas i 1988.

Plateklar

Lene Marlin har hatt to uker fri fra skolen for å sluttføre innspillingen av debutplata. 22. februar kommer neste singel fra Lene Marlin, og 15. mars er debutalbumet på plass i platehyllene.

- Presset er der, men jeg tenker ikke på det. Jeg har hele tida hatt et avslappet forhold til musikkarrieren. Singelen «Unforgivable Sinner» ble mer populær enn jeg drømte om, men jeg vet jo ikke om folk vil ha plata mi, sa Lene Marlin til Dagbladet da hun ble tildelt Karoline-prisen på 7500 kroner.
Det anerkjente musikkbransjebladet Music & Media rangerer Lene Marlin som en av 1999s to store internasjonale talenter. Tromsø-artisten har vært på bladets førsteside, før hun er gitt ut i noe annet land enn Norge. Music & Media er den europeiske platebransjens svar på Billboard.

Nominerte

De øvrige nominerte til Spellemannsprisen for årets låt er:

«Bønda fra nord» framført av Racer (DumDum Boys). Tekst og melodi: Aslak Dørum.

«Drømmedame» av Trang Fødsel. Tekst og melodi: Hans Petter Aaserud.

«Out of the blue» av Babel Fish. Tekst og melodi: Halvar Holter/Jan van Ravens.

«Slå meg på» Di derre. Tekst og melodi: Jo Nesbø.

Spellemannpris-utdelingen finner sted i Oslo Spektrum fredag 19. februar. En folkejury kommer til å stå for finalejuryeringen.

<B>NY SEIER:</B> Lene Marlin Pedersen (18) fra Tromsø er nominert til Spellemannsprisen i klassen årets låt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling