Se Otto snakke om flaggbrenning på kristen frokost-tv

Jespersen tester religioner.

(Dagbladet.no): I går gjestet Otto Jespersen frokost-tv på den kristne Verdikanalen. Den vanligvis så religionskritiske humoristen stilte med «I Love Jesus»-caps.

Nå kan du se hele innslaget i videovinduet over.

- Otto oppfattes kanskje som en bølle av noen. Men jeg syns Jespersen framsto som meget sympatisk og hyggelig. Kanskje var han grepet av stundens alvor?, sier programleder Finn Henrik Friis Larsen til Dagbladet.no.

Tester religioner

Jespersens motiv for å stille opp i sendingen var at han ville lage et programinnslag til den nye runden av «Rikets røst», som starter i februar.

Her skal han teste ut ulike trossamfunn. Innslaget begynner kanskje ikke så bra:

- Det er vel en del ord jeg ikke kan si her. Jeg kan ikke si faen, for eksempel? For da blir det et hælvete?

Jespersen inviterte seg selv på programmet.

- Han spurte oss om han kunne få komme, fordi han skulle gjøre noe på kristen virksomhet. Flere andre kanaler hadde takket nei, men vi hadde ikke noe imot at han skulle komme. Det er hyggelig med utfordringer, og vi har ingenting å skjule, sier Friis Larsen.

Jespersen veksler mellom å være seriøs og ironisk, men Friis Larsen sier han ikke var redd for å bli dummet ut.

- Jeg forstår at dette er satire, men vi har blitt lovet at dette ikke skal kryssklippes på en sånn måte at dette blir helt feil framstilt, sier han.

Anmeldte Jespersen

Jespersen hadde imidlertid ikke fått med seg at det var Friis Larsen som i sin tid anmeldte ham til politiet for brenning av et amerikansk flagg i Torsdagsklubben.

- Haha, nei han koblet ikke det. Det var litt moro. Helt siden da har jeg hatt lyst til å treffe han, og dette var en god anledning. Jeg anmeldte ham ikke fordi jeg hadde noe personlig imot ham, men for meg ble flaggbrenningen litt feil, sier han.

Friis Larsen ønsker også Jespersen velkommen tilbake ved en seinere anledning.

- Han har en språkbruk som jeg ikke liker, men jeg syns Jespersen er en dyktig programleder. Og her klarte han seg godt. Jeg opplever at han har respekt for det vi står for, og håper at vi parerte noen av kommentarene hans på en brukbar måte.

<B>NY RUNDE:</B> Otto Jespersen er godt i gang med å lage nye innslag til neste runde av «Rikets røst».