Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Se puppene til Triana få bank av Jompa i «Kill Buljo 2»

- Hun var veldig tøff og sa jeg gjerne måtte slå hardere.

(Filter): Fredag 20. desember slippes på nytt den notoriske samen Jompa Tormann løs på det store lerretet i «Kill Buljo 2».

Seks år etter at forgjengeren ble besøkt av nærmere 90.000 på kino, tar Jompa (spilt av Stig Frode Henriksen) og co. denne gangen turen til Thailand.

Der går det hardt for seg - spesielt for brystpartiet til Triana Iglesias, skal vi tro det første klippet fra filmen som ble sluppet i dag.

- Funker i slow motion - Ingen av oss hadde stand-in, så det var en litt vanskelig scene. Jeg har trent både boksing og kick-boksing, så det føltes ikke så veldig naturlig å slå henne i puppene, forteller Henriksen til Filter.

- Brukte dere mange tagninger før scenen satt?

- Nei, heldigvis ikke. Triana var veldig tøff og sa jeg gjerne måtte slå hardere, men jeg la ikke så mye kraft i det. Heldigvis funker det ganske bra i slow motion, sier Henriksen.

Bortsatt fra noen runder med magesjau var det varmt og godt å spille inn «Kill Buljo 2» i Thailand.

- 85 prosent av filmen foregår der nede, så det var veldig fint til en forandring. Vi er jo ellers vant til å ha det veldig kaldt når vi lager filmen, «Død Snø 2» ble jo for eksempel spilt inn under den kaldeste sommeren i Islands historie, sier Henriksen.

Debutant Vegard Hoel har regi på «Kill Buljo 2», mens Tommy Wirkola har skrevet manus sammen med Henriksen 

- Jeg har mye, mye mer respekt for regijobben nå. Jeg har fått lære hvor dyrebar tidsressursen faktisk er, samt at man ikke alltid kan få viljen sin. Å lage film handler mye om å inngå kompromisser. Men nå har jeg en virkelig god magefølelse, jeg er veldig fornøyd med det vi har fått til, har Hoel tidligere uttalt til Filter i forbindelse med «Iron Man»-parodien i filmen.

Fullt kjør før jul I disse dager er han travelt opptatt med forhåndsvisninger landet rundt før den offisielle norgespremieren 20. desember - hittil er bare én julepresang innkjøpt.

- Det er et fullt kjør om dagen, jeg hadde nesten glemt at det straks er jul. På fredag hadde vi for eksempel visning for militærgutta i Bardufoss, og da ble vi frakta rundt i tanks og helikopter.

I morgen er det festpremiere for «Kill Buljo 2» i Oslo, og der skal Henriksen opptre med bandet han har sammen med Tommy Wirkola, L.A. Lapplanders.

- Det er et tulleband som får spille der ingen andre kan nekte oss. Vi har med oss Ingrid Bolsø Berdal på bass og Odd-Magnus Williamson på vokal, så det blir nok moro.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Filtermagasin.no - Norges beste film- og tv-blogg.