Rammstein på Ullevaal stadion

Se Rammstein i Oslo

De tyske hardrockerne har med seg 60 lastebiler med utstyr til Norge. Søndag kveld spiller de på Ullevaal stadion foran 30 000 publikummere.

Live-published photos and videos via Shootitlive

«I tiden som har gått siden gjengen slapp sin forrige plate, «Liebe Ist Fur Alle Da», har momentumet til bandet fra det tidligere Øst-Berlin antatt enorme proporsjoner.

Ja, i så stor skala at bandet i løpet av noen formiddagstimer før jul solgte over en million billetter til stadionkonsertene de skal gjøre i Europa i sommer.

Det er tall bare en liten håndfull artister kan måle muskler med.»

Det skrev Dagbladets anmelder Torgrim Øyre i sin anmeldelse av Rammsteins selvtitulerte sjuende plate, som kom ut i mai.

Utsolgt

Søndag kveld spiller de tyske hardrockerne på Ullevaal stadion i Oslo. 30 000 publikummere er til stede på den utsolgte konserten.

  • Se bildeserie fra konserten øverst i saken!

I teksten til Facebook-arrangementet legger ikke arrangørene skjul på at dette kan bli et show for historiebøkene:

- Jeg har jobbet med konserter i Norge siden 80-tallet og kan med sikkerhet si at dette kommer til å bli en av de største sceneproduksjonene som noen gang har kommet til landet. Over 60 lastebiler med utstyr og 200 mennesker vil være i Rammstein-følget for å få på plass dette showet, sier Terje Haakonsen, produksjonsleder i UpStage.

Kommer tilbake

Forrige gang Rammstein spilte i Norge var i 2012, da i Vallhall Arena i Oslo. Den gang skrev Dagbladets anmelder følgende:

«Herfra og ut eksploderer det i alle bauger og kanter. Keyboardist Flake blir grillet i en gigantgryte, raketter fyker over hodet på publikum og flammer i alle farger og fasonger aksentuerer de bombastiske riffene».

I 2020 kommer tyskerne tilbake til Norge. 26. juli skal Rammstein holde konsert i Granåsen Arena i Trondheim.