Se rapstjerne som Jimi Hendrix i første trailer fra filmen om legenden

Familien er ikke fornøyde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

(Filtermagasin.no): Fra Johnny Cash til Ray Charles: Lista over musikere som har fått sine liv presentert i form av en spillefilm er ikke kort.

Nå er det snart Jimi Hendrix' tur. I kommende «Jimi: All is By My Side» spiller André Benjamin — kanskje best kjent som Outkasts André 3000 — hovedrollen, og spiller Jimi i 12 viktige måneder i hans liv i 1966-1967.

Ville avmystifisere Filmen følger Hendrix fram til hans gjennombrudd på Monterey-festivalen (der han tente på gitaren sin og knuste den).

Den er skrevet og regissert av John Ridley, mannen bak manuset på «12 Years a Slave» (og «Undercover Brother»), og et av målene hans har vært å avmystifisere rockeikonet:

 — Det er litt som med Che Guevara; du har unger som går rundt med Che-skjorter, men de vet ingenting om politikken eller omgivelsene hans. De vet ingenting om ham. Jeg tror det skjer mye med Jimi også, sa han til Rolling Stone tidligere i år.

Imogen Poots, Hayley Atwell, og Burn Gorman spiller andre sentrale skikkelser i miljøet rundt den da fremadstormende gitaristen.

Får ikke bruke musikken Musikken får vi derimot ikke høre så mye av. Familien til Hendrix, som sitter på rettighetene, har gått ut og sagt at ingen får bruke musikken uten deres fulle deltakelse.

Benjamin har derfor spilt inn flere låter til filmen som Hendrix covret, blant annet Beatles? «Sgt. Pepper Lonely Hearts Club» og flere Muddy Waters-låter.

«Jimi: All is By My Side» har fått relativt gode tilbakemeldinger fra filmfestivalanmeldere som gjerne trekker fram intimiteten i historien, og den litt odde framførelsen til Benjamin — og får skryt for ikke å være en kjedelig, klassisk livshistorie.

 Filmen får amerikansk premiere den 26. september, og har ennå ikke fått noen planlagt norsk dato.

Denne saken er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer