Se rosebildet som rører danskene til tårer

Dansk politi hylles for sin innsats i helgas terrordøgn.

(Dagbladet): Den danske avisa Jyllands-Posten har gjort opp status for hvordan danskene har reagert på sosiale medier etter terrordøgnet som rammet København i helga.

Filip Wallberg, redaktør ved Jysk Fynske Medier og ekspert på sosiale medier, er klar på at et bilde av tungt bevæpna politi med blomster i armene har gjort størst inntrykk.

Wallberg har studert hva danskene likte og delte på sosiale medier etter terroren inntraff, og konkluderte med at ingenting nådde ut til danskene i den krevende tiden på samme måte som bildet av de tre politimennene.

Dansk politi har fått mye ros for måten terrorangrepet med håndtert på, og Ekstra Bladet forteller at en kampanje på sosiale medier om å spandere en kopp kaffe på en politibetjent ble en virral hit:

«Hvis du er i indre by så køb en kop kaffe til den nærmeste betjent for de har fortjent den her i kulden» lød originaloppfordringen.

Mange dansker har brukt Twitter, Facebook og Instagram for å vise sin takknemlighet overfor lovens lange arm. Dansk politi roses av mange for å ha håndtert helgens voldsomme prøvelser på en verdig, profesjonell og imøtekommende måte.

Den antatte terroristen, 22-år gamle Omar Abdel Hamid El-Hussein ble drept natt til søndag etter en skuddveksling med dansk politi. El-Hussein ble løslatt fra fengsel bare to uker før terrordramaet, etter å ha sonet en dom for overfall på t-banen i november i 2013. Den trolige gjerningsmannen skal i fengsel ha kunngjort at han ville bli IS-kriger.