Se Roskilde-politiets små gullkorn

Viktig med humor i jobben, mener ordensmakten.

HUMOR: Mens publikum hygger seg på festival forsøker politiet på Roskilde-festivalen å beholde en viss humor i jobben. Foto: SCANPIX
HUMOR: Mens publikum hygger seg på festival forsøker politiet på Roskilde-festivalen å beholde en viss humor i jobben. Foto: SCANPIXVis mer

||| ROSKILDE (Dagbladet): Midt i musikkfesten er Roskilde-politiets daglige rapporter en påminnelse om at noen får ødelagt festivalopplevelsen av tyver, narkodealere eller - enda verre - voldtektsmenn.

Det er likevel umulig å ikke dra på smilebåndet av den danske ordensmaktens loggføring, som publiseres på nett hver morgen.

De uniformerte er nemlig ikke så nøye med den tørre og byråkratiske tonen man gjerne forbinder med en politilogg. Slik skriver de i dag om en 26 år gammel mann som først ble tatt for å slå lens midt på gaten i Roskilde sentrum, for deretter å bli pågrepet igjen en knapp time senere:

Den 26-årige havde tilsyneladende ikke lært noget som helst, for på Hestetorvet så den samme politipatrulje den 26-årige stå og tisse på en facade på apoteket!! Den 26-årige blev sigtet endnu engang, og får nu 2 bøder for sit griseri. Man må da håbe for ham, at der på et tidspunkt er noget der siver ind, før andet siver ut.

En 18-åring ble anholdt for å stå og rope og skrike i sanseløst full tilstand og ble kjørt til fyllearresten i Roskilde. Der ble han ble løslatt etter et par timer - noe han åpenbart ikke var helt tilfreds med selv:

Ikke så snart var han sat på gaden, før den var gal med ham igen. Han var utilfreds med, at han blev løsladt midt på natten. Så han slog på ruderne til politistationen med en metalrist. Der var egnet til at forstyrre den offentlige orden, så han blev anholdt én gang til. Denne gang til den lyse morgen.

Mens en 49 år gammel kvinne ble påtruffet av en politipatrulje mens hun var meget påvirket av alkohol:

Hun kunne ikke stå på sine ben, og hun blev derfor tilbudt husly i detentionen, hvorfra hun blev løsladt her til morgen i det skarpe sollys.

Torsdag ble et par i slutten av tjueåra slått ned fordi, som politiet skriver: De dristede sig kl. ca.0300 til at påtalte over for 2 mænd, at det var for galt, at de tissede på deres telt.

En politimann på telefonvakt for Midt- og Vestsjællands Politi, som ikke ønsker å bli sitert med sitt navn, opplyser til Dagbladet at rapportene skrives av en egen presseavdeling.

Han sier det ikke bare er under Roskilde-festivalen at man forsøker å formidle det dersom patruljene har opplevd noe humoristisk, og at tjenestemennene ser på det som viktig å beholde litt humor i jobben.

Se også hvordan danske medier dekker festivalen - på Musikkbloggen