Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Se Rybaks reaksjon da resultatet ble klart

Skjønner nesten ikke at Norge ikke er videre.

- Dette kom som et sjokk!, sier Alexander Rybak til Dagbladet umiddelbart etter at sjokksortien er et faktum.

Som en del av den norske delegasjonen ble Eurovision-vinneren fra 2009 vitne til det uventede resultatet fra pressesenteret.

- Jeg er rett og slett så satt ut at jeg nesten ikke finner ord, sier Alexander Rybak til Dagbladet rett etter at resultatet er klart.

Tenker på Stella
Nå sender han de varmeste tanker til Stella.

- Hun gjorde det så bra. Hun var uten tvil den som høstet mest applaus og jubel her på pressesenteret. Jeg skjønner ikke dette.

Rybak trodde de tyske arrangørene gjemte gullet til slutt. Da det kun var én plass igjen, var han sikker på at den skulle gå til Stella Mwangi og Norge.

SJOKKERT:  Alexander Rybak måtte lete etter ordene da han nærmest ble overfalt av europeisk presse etter resulatet var klart. Foto: Håkon Eikesdal.
SJOKKERT: Alexander Rybak måtte lete etter ordene da han nærmest ble overfalt av europeisk presse etter resulatet var klart. Foto: Håkon Eikesdal. Vis mer

- Jeg tippet ni av ti og at de holdt igjen henne til sist, fordi hun var så stor favoritt. Jeg er rett og slett så satt ut nå at jeg ikke finner ord, sier Alexander Rybak til Dagbladet kort tid etter at han ble vitne til det overraskende resultatet.

- Sang ikke surt Etter Norges opptreden har flere reagert på dårlig lyd og hevder hun sang falskt.

Det er den tidligere Eurovision-vinneren helt uenig i.

- Hun sang ikke surt. Overhodet ikke. Det hørte ikke jeg i alle fall og jeg har absolutt gehør, sier han og legger til:

- Det er trist at hun ikke er videre. Jeg tror kanskje at startnummeret kan ha ødelagt for henne, sier Rybak.

Selv om Stellas semifinale var spådd å være den tøffeste, har hun og den norske delegasjonen vært skråsikre på at Norge skulle gå videre.

Per Sundnes satt sammen med Stella Mwangi i greenroom da resultatene ble lest opp.

HOLDT IKKE: Hun tok hele Düsseldorf med storm, men klarte ikke å ta hele Europa også. Eurovision-eventyret for Stella Mwangi og Norge er over. Foto: Håkon Eikesdal
HOLDT IKKE: Hun tok hele Düsseldorf med storm, men klarte ikke å ta hele Europa også. Eurovision-eventyret for Stella Mwangi og Norge er over. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

- Det er stort antiklimaks her nå, selv om vi så klart var forberedt på alt, sier Sundnes.

Reiser hjem?
Ikke siden Guri Schanke forsvant ut etter semifinalen i 2007 har Norge måttet se finalen i Eurovision fra sidelinjen.
 
- Det er vanskelig å si hvorfor hun ble slått ut. Men jeg håper og tror det er fordi musikken ikke har god nok appell i Europa. Hun gjorde en strålende innsats på scenen, og da får ikke vi gjort noe med resten av Europa. Hun har ingenting å skjemmes over. Stella kan reise hjem med hevet hodet. Hun har vært en fantastisk representant for Norge, sier presidenten i den norske Grand Prix-klubben Morten Thomassen.

Expressens Eurovision-ekspert Anders Nunstedt mener at låta kan ha vært for moderne.

- Folk har kanskje vært litt lei «Waka Waka» av Shakira. I tillegg har Stella vært storfavoritt. Det kan hende folk har tatt det for gitt at hun kom til å gå til finalen.

Den norske delegasjonen opplyser til Dagbladet i kveld at de ikke har lagt noen plan for hva de nå gjør. Det er usikkert om de setter snuta hjem til Norge allerede i morgen.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media