Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Se sketsjene som ble for sterke for NRK

Komiker knakk beinet. Bye & Rønning svarte leserne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les svarene fra nettmøtet nederst i saken!

(Dagbladet.no): Bye & Rønnings rykende ferske DVD havner i butikkhyllene denne uka. Det er en dobbel DVD og er duoens samling av ett års arbeid med parodier og humor. Hoveddelen av DVDen består av alle åtte episodene fra Bye og Rønnings humorserie på NRK høsten 2007.

- Det var jævlig mye jobb. Jeg har aldri jobbet så hardt hele livet, forteller Rønning til Dagbladet.no

Tilsammen måtte humorduoen traktere 100 forskjellige roller og Rønning innrømmer at det var i overkant mye å sette seg inn i.

Skriving og produksjon av "Hjemme hos Bye & Rønning" tok tilsammen et halvt år. Til tider spilte duoen inn fem sketsjer om dagen, men lykkens gudinne var ikke helt samarbeidsvillig.

- Vi skulle spille inn en Petter Skjerven-parodi i et tre. Fordi Anders er så pysete brukte han veldig lang tid på å klatre ned fra treet og fordi det var så kaldt så hoppet jeg bare ned, sier Rønning.

Det skulle vise seg å ikke være så lurt. Rønning landet med foten inntil trestammen, oklet over og knakk foten på fire steder.

- Jeg ble liggende på sykehuset en uke i morfinrus, sier Rønning som var redd for at hele produksjonen skulle gå dukken.

I videoen over kan du se episoden som førte til den ulykksalige hendelsen.

image: Se sketsjene som ble for sterke for NRK

Bye og Rønnings DVD er proppfull av bonusmateriale. I bakomfilmen kan du se flere scener som ble for sterke for NRK.

Blant annet et intervju med Dag Solstad og Arne Næss på sommerhuset ble kuttet for ikke å støte TV-seerne. Disse klippene kan du selvsagt se i en av videoene i denne saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!