Se, som hun (ikke) likner

Nicole Kidman spiller Grace Kelly i Cannes-klar storfilm.

FILMSTJERNE: Grace Kelly var en av de største filmstjernene på 50-tallet. Foto: Stella pictures
FILMSTJERNE: Nicole Kidman er en av vår tids store filmstjerner. Her som Grace Kelly i den nye filmen, some r spilt inn i Monaco, Frankrike og Italia. Foto: Stella pictures
BLE FYRSTINNE: Grace Kelly giftet seg med Rainier III, monarken i miniputtstaten Monaco. Foto: Stella pictures
SPILLER KONGELIG: Kidman i rollen som fyrstinna. Den nye filmen fokuserer på Grace Kellys tid i Monaco på 60-tallet. Foto: Filmweb
SKJØNNHET: Men Grace Kellys etterkommere er skeptiske til filmen om henne. Foto: Stella pictures
IKKE BIOGRAFISK: Nicole Kidman i filmen «Grace of Monaco». Hun har sagt at filmen ikke er noen biografi eller fiksjonalisert dokumentar. Foto: Filmweb
FILMPLAKATEN: Om et par uker har filmen premiere i Cannes, ikke så langt fra fyrstedømmet der den utspiller seg.
ORIGINALEN: Grace Kelly. Foto: Stella pictures
KOPIEN: Nicole Kidman i rollen som Kelly. Foto: Filmweb

(Dagbladet): Bildene stammer fra den nye filmen «Grace of Monaco» med Nicole Kidman (46) i hovedrollen, og som har premiere under filmfestivalen i Cannes 14. mai.

Grace Kelly er den Oscar-vinnende tv og filmstjerna fra USA som trakk seg tilbake i en alder av 26 for å bli fyrstinne i miniputt-staten Monaco. Hun giftet seg med Fyrst Rainier III i 1956, og fikk tre barn med ham - Caroline, Stephanie og Albert (den nåværende fyrsten i Monaco).

Kelly døde i 1982.

Den kongelige familien har imidlertid ikke vært spesielt begeistret for prosjektet, som fokuserer på en angivelig krise i Kelly og Rainiers ekteskap på begynnelsen av 60-tallet. Da lå det lille fyrstedømmet i konflikt med Frankrike, som forsøkte å slå ned på dets funksjon som skatteparadis.

- Familien vil understreke at dette langt fra er noen biografisk film. Den rekonstruerer en omskrevet og unødvendig glorifisert del av fyrstedømmets historie, skrev kongefamilien i en uttalelse, ifølge BBC News.

De understreker at selv om filmskaperne har fått gjøre opptak utenfor fyrstens palass i Monaco, er ikke filmen dermed sanksjonert av familien.

Men også regissør Olivier Dahan og Kidman har understreket at filmen ikke må oppfattes som den endelige sannheten om den avholdte fyrsterinna.

- Dette er verken en biografisk film eller en fiksjonalisert dokumentar om Grace Kelly, men liten del av hennes liv der hun utviser stor menneskelighet og viser fram både svakhetene og redslene sine, sier Kidman.