Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Se «Star Wars»-traileren som sendte billettsalget til himmels og Twitter av hengslene

Twitter-storm og fans amok etter den nye «Star Wars»-traileren. Og fortsatt glimrer Luke Skywalker med sitt fravær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Premieren på film nummer sju i «Star Wars»-serien nærmer seg med stormskritt og den splitter nye traileren til «Star Wars: The Force Awakens» byr på nye avsløringer og fortsatt skyhøye forventinger.

«The Force Awakens» er den første nye «Star Wars»-filmen siden «Revenge of the Sith» i 2005, den første der handlingen utspiller seg etter den klassiske trilogien som kom mellom 1977 og 1983, og den første etter at «Star Wars»-skaperen George Lucas ga slipp på franchisen og solgte den til Disney-konsernet.

Se traileren øverst i artikkelen. 

Leia tilbake - uten sveisen Legendariske prinsesse Leia er tilbake i film sju, men uten sin karakteristiske kanelsnurrsveis. Og som i originalfilmene er det amerikanske Carrie Fisher (58) som bekler rollen som den standhaftige prinsessa.

Hennes ikoniske status i filmverden ble nylig bekrefta ved at prinsesse Leias bikini gikk for 800 000 kroner på auksjon.

Traileren ble sett 220.000 ganger på YouTube i løpet av 20 minutter, og pågangen etter billetter på nett var så intens av bestillingsmotorene kræsjet ifølge Reuters. På Twitter fikk traileren mer enn 17 000 tweets i minuttet mandag kveld. 

Leia og Fisher vil på ny støte på Han Solo, på ny spilt av Harrison Ford. Det er allerede varslet en egen filmserie med Han Solo i hovedrollen, med oppstart i 2018. 

Hvor er Luke? Onsdag den 16. desember klokka 10.00 - to dager før premieren i USA - får europeiske kinoer vise «The Force Awakens» for første gang. Norske fans har allerede lagt seg i billettkø for å sette lyssabelen i de første billettene. 

Men én viktig karakter glimrer med sitt fravær i den nye traileren - for hvor er Luke Skywalker? Helten fra de første «Star Wars»-filmene er foreløpig fraværende fra den nye filmen. 

Disney har planer om ytterligere to filmer langs «Star Wars»-franchisens hovedakse, i tillegg til en rekke filmer som følger sidespor og bifigurer i historien. Alså er det ikke bare kraften som våkner til liv - det gjør trolig bankkontoene i Walt Disney, også. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!