Se Stian Blipps regidebut for Madcon

- Han hadde aldri regissert noe før i hele livet sitt.

(Dagbladet): Madcon kan notere seg for nok en hit med «Don't Worry», der den amerikanske spulsangeren Ray Dalton er med på refrenget.

Da det var tid for å lage musikkvideo kunne det være fristende for rapduoen å satse på en etablert regissør - istedet gikk jobben til tv-kjendisen Stian Blipp, som i likhet med gruppa er tilknyttet byrået Anti Brandpeople.

Skeptiske - Vi var skeptiske til ideen og spurte ham om han noen gang i hele sitt liv hadde regissert noe som helst. «Nei», svarte Stian kontant. «Men jeg er helt sikker på at det blir awesome». Denne ærligheten, kombinert med en naiv tro på at det ville bli bra, var noe Yosef og jeg kunne kjenne oss igjen i, sier Tshawe Baqwa, som utgjør den ene halvparten av Madcon.

- Det viste seg å være et godt valg. Vi er veldig fornøyde med resultatet. Det er sjel i videoen, og den gjenspeiler låtas mantra om at man ikke skal bekymre seg for mye i dette korte, raske livet vi lever, sier rapperen på telefon fra promoturné i Tyskland.

TØFFE: Stian Blipp synes Madcon var tøffe som satset på et ubeskrevet regiblad. Foto: Anti Brandspeople
TØFFE: Stian Blipp synes Madcon var tøffe som satset på et ubeskrevet regiblad. Foto: Anti Brandspeople Vis mer

Holdninga om å la bekymringer fare kom godt med da innspillingsdagen sammenfalt med sesongens kraftigste snøfall, som i slutten av mars fikk hele Oslo til å gå i stå da det dalte mellom 40 og 60 centimeter snø i løpet av en enkelt marstorsdag.

- Hadde vi laget videoen en hvilken som helst annen dag i månedene før eller etter, ville vi hatt skyfri himmel. Men Ray Dalton hadde kommet fra Seattle og mange mennesker var involvert, så vi kunne ikke utsette. Jeg er overbevist om at det var overmaktene som ville sette oss på en prøve: «Dere som er så positive hele tiden og prediker at man ikke skal bekymre seg - smak på dette!», sier Tshawe.

Kan bare bli bedre Selv synes Blipp det var en «ekstremt spennende oppgave» å regissere en musikkvideo.

- Madcon var tøffe i trynet som turte å la meg gjøre dette. De omfavnet alle de crazy ideene jeg plumpet ut med og var støttende og gode i hele prosessen. Gutta sørget for at min regissør-møydom ble mistet på beste vis, sier han.

FERSK: Stian Blipp i action som regissør. Nå vil han jobbe mer bak kamera. Foto: Anti Brandspeople
FERSK: Stian Blipp i action som regissør. Nå vil han jobbe mer bak kamera. Foto: Anti Brandspeople Vis mer

- Herfra kan jeg bare bli flinkere og det å sitte i regissørstolen ved flere anledninger er jeg veldig åpen for, sier Blipp, som utviklet og ledet tv-programmet «Mitt dansecrew» for TV 2 uten at seerne lot seg fenge - men barne tv-personligheten Marcus Bailey fikk han med seg videre til Madcon-videoen, der han er gjennomgangsfigur.

  - Nå er planen å lage mitt eget program som jeg kan vokse med. Jeg vil samtidig forberede meg på å gjøre store underholdnings-show for TV2 og komme tilbake i ruten med 100 prosen glede og energi, sier Blipp.

SNØVÆR: Det var ikke til å unngå at årets kraftigste snøfall satte et preg på musikkvideoen. Foto: Anti Brandspeople
SNØVÆR: Det var ikke til å unngå at årets kraftigste snøfall satte et preg på musikkvideoen. Foto: Anti Brandspeople Vis mer