«Syk Pike»

Se stjernas «syke» forvandling

Kristine Kujath Thorp gikk gjennom en drastisk forvandling for å spille «Syk pike», og fikk testet både tålmodighet og smerteterskel under innspillingen.

DRØY SMINKE: For de fleste tar det minutter å få på seg sminken for arbeidsdagen, for Kristine Kujath Thorp tok det opp til syv timer. Video: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var ikke bare å stille opp på settet når Kristine Kujath Thorp (30) skulle traktere hovedrollen i Kristoffer Borglis nye spillefilm «Syk Pike».

Filmen har allerede hatt verdenspremiere på den prestisjetunge filmfestivalen i Cannes. Her hjemme blir den først å se når den åpner filmfestivalen «Oslo Pix» den 29. august, med ordinær kinopremiere 9. september.

I «Syk Pike» følger vi Signe (Thorp), som går svært drastisk til verks for å få oppmerksomhet etter at samboeren Thomas (Eirik Sæther) brått opplever suksess som kunstner.

- En umulig oppgave

Karakteren Signes jakt på oppmerksomhet leder til en ekstrem fysisk forandring, noe som i tur medførte en tålmodighetsprøve for Thorp.

For å spille rollen måtte Thorp nemlig tilbringe opp til sju timer i sminkestolen før arbeidsdagen i det hele tatt var i gang.

- Kristine måtte gjennomføre dette hver eneste dag. Noen ganger tre timer, innimellom så lenge som sju timer. Det var på papiret en umulig oppgave, men Kristine presterte med glans, sier regissør Kristoffer Borgli til Dagbladet om Thorps innsats.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer