Se stjernene

Engelske Coldplay har blitt amerikakjendisenes nye yndlinger. Neste onsdag gjester de Quart sammen med en rekke andre store navn.

Quartnytt på SMS:
Få siste nytt om Quartfestivalen direkte på mobilen.
Forrige søndag underholdt Coldplay blant annet Winona Ryder, Alanis Morissette og Tobey Maguire fra scenen i Los Angeles. Konserten ble satt opp i all hast for å glede fansen og kjendisene som gikk glipp av bandet dagen før. Billettene ble lagt ut lørdag morgen og alle ble solgt med en gang, melder musikkbladet NME.

Quartfolkets tur

Neste onsdag er det quartfolket sin tur til å oppleve Coldplay, som siden debuten «Parachutes» har hatt en forrykende reise. Og Dagbladets anmelder er enig med den platekjøpende fansen at dette er bra.

- Den unge londonkvartetten har sterk meloditeft, og resultatet er kvalitetspop med lang holdbarhet, skrev Anders Grønneberg og ga terningkast fem.

Kvartetten møttes på London University College i 1996. I motsetning til mange andre vordende rockestjerner, har gitarist Johnny Buckland, trommis Will Champion og vokalist/gitarist Chris Martin fullført studiene. Men ikke bassist Guy Berryman.

- Jeg jobbet for luselønn på universitetsbarer. Fordi jeg ville bli i London for å satse på Coldplay, sa han til Dagbladet.

Oppskriftsmessig

Den satsinga har betalt seg. Siden bandet ble dannet har det gått den rette veien. Et par singler, masse konserter, skryt fra musikkjournalistene og Coldplay ble britenes siste hype. Slikt blir det platekontrakt av, og debuten Parachutes var et faktum i fjor.

Coldplay står stødig på egne rockben, sjøl om referansene til andre engelske band hagler tett. Gruppa leverer en blanding av sår vokal og flytende gitarlandskaper som både fansen og kritikerne har sansen for.

Londongutta har brukt den siste tida på konserter i USA. Turneen avsluttes i morgen i New Yorks legendariske Radio Music Hall.

Stjerner på rekke og rad

Neste onsdag er en stjernemessig sterk dag for Toffen & co. Her har du et par store og noen gamle legender.

Irske Ash topper plakaten i Idrettsparken. De er ute og turnerer med den nye skiva «Free All Angels». Den fikk godkjent her i Dagbladet, men anmelder Grønneberg forventet seg litt mer og kastet terning fire.

Men bandet har sine fans for det, og særlig blant dere lesere. Ash gikk igjen og igjen da vi spurte hvem leserne ville se på Quart.

- Vi trengte et ekstra band og bandet Ash har vært ønsket både på våre nettsider og på Dagbladet.nos debattsider om Quart-festivalen, sier pressesjef Hetland.

Dere får det som dere vil, neste onsdag stiller Ash.

Dandy Warhols stiller også på scenen i Idrettsparken denne onsdagen. Fjorårets album «Thirteen Tales From Bohemia» var en av årets beste plater. I mars var amerikanerne med Courtney Taylor-Taylor på miniturne her i Norge, til fulle hus og begeistring.

- Hadde legemiddelkontrollen vært til stede på Rockefeller i går, ville de rubrisert Dandy Warhols under hypnotiske, sedative droger med uttalt hallusinogen effekt, skrev Dagbladet og kastet terningkast 5 etter konserten i Oslo.

Så gjør deg klar til popdekadense, støypop og countrypsykedelia på Quart.

Islands nye stjerner heter Sigur Ros. Våre nordiske naboer fikk sin verdensdebut i fjor med albumet «Agætis byrjun», og Rolling Stone bestemte at islendingene var det neste store. Deres drømmende atmosfæriske kunstrock har begeistret fans og kritikere på begge sider av atlanteren. Her i Dagbladet ble det terningkast seks:

- Så inderlig vakkert at det gjør vondt, skrev vår anmelder.

Ellers starter Bad Boys Club onsdagen i idrettsparken. Det loves et tungt band fra Tromsø.

Hardrockens legender Motorhead topper onsdagsplakaten i Bendiksbukta. Få, om ingen, har påvirket og inspirert speedmetal mer enn Lemmy Kilminster og hans bilbøller fra England. Album som Motorhead, Overkill og Bomber står som påler i metalhistorien, og konsertgjengere har hodekastende digget rått gjennom 25 år.

Stonerrock med Queens Of The Stone Age får du i Bendiksbukta. Bandet reiste seg ut av asken av Kyuss, og gav ut debuten «Queens Of The Stone Age». Oppfølgeren «R» fra i fjor fikk terningkast fem her i Dagbladet.

- Dette er rock spilt av gutter med stor sans for de rockklisjeene, men uten at det når et stupid tegneserienivå. De forener grovkorna stoner-riff med mørke popmelodier, kvernende gitarvegger med melodisk finfølelse, skrev anmelderen.

De norske limdjevlene Gluecifer kan du også oppleve i bukta. De hadde ifølge svenske Expressen årets utgivelse «Ridin\' the Tiger». For utenlandsk presse ble Gluecifer en del av en «Scandinavian

rock explosion», sammen med band som Hellacopters. På scenen er de heller ikke verst.

- Hjelpe meg, for et trøkk, mente Dagbladet da Gluecifer opptrådte på fjorårets Øyafestival, og kastet terning fem.

The Hives åpner i Bendiksbukta. Her er det snakk om svenske forvaltere av arven etter garasjerocken.

<> Quartnytt på SMS <>
 • Også i år gir Dagbladet.no deg siste nytt fra Quart via SMS. I 1999 var Dagbladet.no først med musikknytt og konsertanmeldelser via mobil. Flere tusen festivalgjengere fikk terningkastene og musikknyhetene et halvt døgn før alle andre.
 • I år er vi i gang igjen.Send meldingen DBQUART til 1901, og du er i gang!

  Da får du:

 • Nyheter om Quart og Quartklare band fram mot festivalen Værmelding hver dag under Quarten
 • Siste nytt på festivalen
 • Tips om spennende konserter du bør få med deg
 • Konsertanmeldelser via mobil
 • Tjenesten koster bare en krone per melding. Fram mot festivalen vil vi sende ut et par meldinger i uka, under festivalen maksimum ti meldinger per dag.
 • Våre reportere er utstyrt slik at de kan sende de siste nyheterne direkte fra festivalområdet.
 • <>Meld deg på allerede i dag og du får løpende nyheter frem til festivalstart. Du kan når som helst melde deg av tjenesten ved å sende DBQUART STOPP til 1901.