Se teater direkte på nettet

Lei av snobbene i teateret og dyre billetter? 15. januar er det duket for Norges - kanskje verdens - første internettvisning. Vi viser deg hvordan du får Teater Ibsens nye storsatsning rett inn på din pc.

Teater Ibsen i Skien er sannsynligvis verdens første teater som sender live på Internett.

15. januar sender teateret ungdomsstykket «Det finnes ikke Ray Ban-briller i himmelen» av Rasmus Rohde direkte på nett.

Forestillingen, som er en fabel over det fjerde bud («Du skal hedre din far og din mor»), er sett av over 1000 ungdommer, og på lørdag kan du klikke deg inn på Teater Ibsens livesider og se forstillingen.

- Surf deg innom livesidene og sett inn et bokmerke allerede i dag, så er du klar til klokken 18.00 på lørdag. Når teppet går opp, kan du få teateret inn i stua, sier informasjonskonsulent Maria Danielsen Qdah til Dagbladet :på nett.

Skuespiller er Hanne Lindbæk, og regissør for oppsetningen er Yngve Sundvor.

Hun legger ikke skjul på at hun er stolt over nysatsingen, som hun også håper er et lite sleivspark inn i debatten om regionteatrene. Dagbladets teateranmelder Hans Rossiné har tidligere polemisert i avisspaltene for en omorganisering av ordningen med regionteatre.

For se forestillingene trenger du programmet RealPlayer. RealPlayer 7 Basic laster du gratis ned fra Reals hjemmesider.

FØRST I VERDEN: Teater Ibsen i Skien er sannsynligvis det første teateret i verden som viser en hel teaterforestilling direkte på nettet.