Se tidligere upubliserte bilder fra «Star Wars»-innspillingen i Norge

Funnet av filmskaper Erik Poppe.

FIKK EKSTRA TAKK: Per Frølich Poppe lagde de spesiallagde jakkene som holdt Mark Hamill og Carrie Fisher varme på Finse, og som takk fikk han et signert bilde. Bildet ble funnet i samlingen etter Poppe, som ble oppdaget av regissørsønnen Erik. FOTO: PRIVAT
FIKK EKSTRA TAKK: Per Frølich Poppe lagde de spesiallagde jakkene som holdt Mark Hamill og Carrie Fisher varme på Finse, og som takk fikk han et signert bilde. Bildet ble funnet i samlingen etter Poppe, som ble oppdaget av regissørsønnen Erik. FOTO: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): «Star Wars»-produksjonen i Norge vinteren 1979 er veldokumentert.

Blant annet har statister som Tom Egeland og Arve Juritzen fortalt om sine opplevelser på settet, og førstnevnte har også sagt at han har skrevet flere autografer for sine få sekunder på lerretet i 1980 enn for sine mange krimbøker.

Men fremdeles er det ufortalte historier fra Finse-innspillingen. Noen år etter at faren hans døde i 2004 ryddet filmskaper Erik Poppe («Schpaa», «Tusen ganger god natt») i noen gamle pappesker i kjelleren.

Der kom han over en ganske spesiell skatt.

Boblejakkens oppfinner Det signerte bildet øverst er tatt under «Empire Strikes Back»-produksjonen, og er signert av skuespillerne Mark Hamill og Carrie Fisher. Der står det klart og tydelig:

- Takk for å ha holdt oss varme og glade!

Erik Poppes far, Per Frølich Poppe, var mannen bak klesmerket Ski Peer - som lagde jakkene til produksjonen. Han fikk oppdraget på slutten av 1970-tallet, etter å ha vært en prominent figur i norsk klesindustri i en årrekke. Blant annet hadde han laget OL-kolleksjonen til Grenoble i 1968, og flere plagg til kongefamilien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer