NOBEL-FAVORITT: Musiker Bob Dylan seiler opp som storfavoritt til å få Nobelprisen i litteratur. Klokken 13 får vi svaret.
NOBEL-FAVORITT: Musiker Bob Dylan seiler opp som storfavoritt til å få Nobelprisen i litteratur. Klokken 13 får vi svaret.Vis mer

Se tildelingen av Nobels litteraturpris direkte her

Blir kjent klokken 13. Bob Dylan er oddsfavoritt.

(Dagbladet): I dag klokka 13.00 blir det kjent hvem som blir tildelt årets Nobelpris i litteratur.

Spekulasjonene har vært mange rundt hvem den går til. Oddslistene til bookingselskapene kan gi en pekepinn på hvem som skrives inn i historiebøkene i morgen.

Den britiske avisa The Guardian skriver at oddsen på Bob Dylan hos selskapet Ladbrokes har falt fra 100/1 til 10/1 på tjuefire timer. Det gjør musikeren til klar favoritt.

Favorittstempelet styrket Guardian skriver også at favorittstempelet ble styrket etter at 80 prosent av alle spill som ble lagt inn de siste tolv timene, gikk i Dylans favør.

Dylans odds er nå nede i 6/1.

Den amerikanske musikeren, som egentlig har navnet Robert Allen Zimmerman, fylte 70 år 24. mai i år. Han regnes som en av musikkhistoriens viktigste skikkelser, blant annet gjennom hvordan han forandret betydningen av sangtekster.

I flere tiår har han inspirert andre musikere og fenget tusenvis av musikkglade fans.

Guardian skriver at Dylan «leder» foran Adoins med 6/1, Haruki Murakami med 8/1 og Tomas Transtromer med 10/1.

- Nå peker alt i retning av at Dylan får prisen. I utgangspunktet var han en outsider, men Nobelkomiteen er kjent for å overraske. Spillere verden over føler Dylan vil bli tilgodesett denne gangen, sier Alex Donohue i Ladbrokes til avisa.

Stockholm i desember Dylan har gitt ut en rekke album, som «Blonde on Blonde», «Love and Theft» og «Hard Rain». I tillegg til musikken har han gitt ut flere bøker, som «Writings and Drawings» fra 1973.

I fjor var det forfatter Mario Vargas Llosa (75) fra Peru som ble tildelt den høyhengende Nobelprisen i litteratur. I 1920 gikk den samme prisen til nordmannen Knut Hamsun.

Prisen har ved tre anledninger blitt tildelt norske forfattere. Bjørnstjerne Bjørnson fikk den i 1903, Knut Hamsun i 1920 og Sigrid Undset i 1928.

Årets pris deles først ut 10. desember i Stockholm.