Se Toralv Maurstad i samme rolle som for 50 år siden

I forestilling full av sex og popmusikk. Se video!

(Dagbladet.no): 28. mars går teppet opp for «En Midtsommernattsdrøm» på Nationaltheatret. Det er langt fra første gang teatret setter opp Shakespeares klassiker. Men denne gangen er det en klassiker i langt fra tradisjonelle former.

Det til tross for at rollen som intrigemakeren Puck spilles av akkurat samme skuespiller - som for 51 år siden!

Alderen en fordel
- Jeg begynte å le da jeg ble spurt om å spille rollen igjen. Jeg tenkte at det måtte være moro. Om jeg får det til, vil vise seg, sier Toralv Maurstad (82) til Dagbladet.no.

- Det er moro. Men det er jo helt annerledes. Den gang var jeg over 50 år yngre, hang i trærne, og var kledd nesten som et dyr. Stykket er jo det samme, men nå går jeg i smoking, sier Maurstad.

Han tror alderen er en fordel, slik regissør Ole Anders Tandberg har lagt opp den nye forestillingen.

- Han utnytter alderen min i rollen. Men jeg tror jeg hadde like stor glede av det da jeg spratt rundt og var en ung, jævla Puck, sier han.

Johnny Cash og 17. mai
I denne versjonen har Tandberg lagt «En Midtsommernattsdrøm» til Oslo og Nationaltheatret, der den gifteklare hertugen og hertuginnen sitter i kongelosjen og kjeder seg på 17. mai. Når de sovner, lever de seg sammen med skuespillerne inn i en verden der de lever ut sine mest forbudte drømmer.

«Før natten er omme har alle ligget med alle, uten helt å vite hvem, eller hvorfor,» skriver Nationaltheatret i omtalen av stykket.

Det hele akkompagneres av popmusikk fra 60- og 70-tallet. Eller, som i avslutningsscenen som ble vist for pressen i dag, av Johnny Cash' «Hurt».

- Jeg forsøkte å gjenskape konteksten som Shakespeare skrev for. Det var jo en salong med 1400 mennesker, hvor halvparten var halvfulle og satt og prompet. Det var mer som en popkonsert. Den direkte kommunikasjonen med publikum er noe popartistene har overtatt fra teatret, mener Ole Anders Tandberg.

- Dessuten - når vi opplever problemer i kjærlighetslivet, tyr vi til popmusikken. I alle fall gjorde jeg det. Og det er de låtene som dukker opp her fra tid til annen, sier han.

Masse sex
For «En Midtsommernattsdrøm» handler først og fremst om kjærlighetsforviklinger. Et av parene som blir ofre for Pucks utspekulerte triks, er Henriette Steenstrup og John Brungot, i rollene som Hermia og Lysander.

De to spiller også mot hverandre i komiserien «En god nummer to», som for tiden er å se på TV 2. Og de syntes det var helt topp å gå derfra til Shakespeare.

- Der får vi hverandre ikke. Eller, i alle fall ikke ennå. Det får vi jo se på. Men det gjør vi her! sier Steenstrup.

- Hva synes dere om forestillingen?

- Jeg tror det blir veldig gøy. Vi sloss og tuller, sier hun.

- Det er jo Shakespeare. Det er sex, vold og videotape. Eller, ikke videotape. Sex og vold. Og vold og sex. Og litt popmusikk, i vårt tilfelle, sier Brungot.