Se trailer til den nye Tarantino-filmen

Max Manus, du liksom.

(Dagbladet.no): 2. verdenskrig-filmer er i vinden om dagen, men Quentin Tarantinos kommende krigsfilm er langt fra noen «Max Manus».

«Inglourious Basterds», som er en er en nyinnspilling av en klassisk italiensk krigsfilm fra 1978, har vært et kjærlighetsprosjekt for regissøren lenge. Faktisk var filmen planlagt for utgivelse allerede for fire år siden, men Tarantino droppet da prosjektet på grunn av budsjetthensyn.

Nå jobber regissøren frenetisk i et forsøk på å få den ferdig til Cannes-festivalen i mai. Ordinær premiere blir i august.

Ikke historisk korrekt
Skuespilerne i «Inglourious Basterds» er en ganske merkelig gjeng: Fra superstjernen Brad Pitt til Eli Roth (regissør, kjent for «Hostel»-filmene), komiker B.J. Novak, Samm Levine (kjent fra «Freaks and Geeks»), Mike Myers og Michael Fassbender.

Tarantino varsler en blanding av krig og spagetthiwestern.

- Men den vil ikke være veldig historisk korrekt. Jeg kommer ikke til å spille Edith Piaf og Andrews Sister. Jeg kan spille rap, og gjøre hva jeg vil, har han uttalt til Hollywood Reporter.

Les manuset
Det er heller ikke å ta for hardt i å skrive at filmen neppe er noen klassisk heltehistorie, der staute allierte kjemper heroisk mot ansiktsløse tyskere.

- Dette blir min tolkning av den sosiologiske slagmarken på den tiden, med all rasisme og barbarismen på alle sider - nazisiden, den amerikanske siden, de fargede og jødiske soldatene og franskmennene. Alt foregår i Frankrike.

Vi røper ikke mer om handlingen her nå, men spesielt interesserte kan finne Tarantinos manus, som allerede er ute på nett.

Og her er traileren til den originale filmen: