Se traileren fra årets julefilm, «Snekker Andersen og Julenissen»

Kinopremiere 11. november.

ÅRETS JULEFILM: Se traileren fra «Snekker Andersen og Julenissen». Filmen har kinopremiere 11. november. Video: Fantefilm Fiksjon AS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet er først ute med å vise glimt fra årets julefilm, «Snekker Andersen og Julenissen». I hovedrollene treffer vi blant andre Anders Baasmo Christiansen, Trond Espen Seim og Ingeborg Sundrehagen Raustøl blant skuespillerne.

- Jeg har akkurat sett trailer selv. Den gir meg så god stemning, jeg gleder meg allerede til jul.

- Jordnær og magisk

Det sier Ingeborg Sundrehagen Raustøl (Side om side, Kampen om tungtvannet), som spiller Fru Andersen - kona til Snekkeren, som spilles av Trond Espen Seim. Anders Baasmo Christiansen er selveste Julenissen.

- «Snekker Andersen og Julenissen» er en koselig og jordnær julefilm, men også magisk og spektakulær.

FRU ANDERSEN: Ingeborg Sunrehagen Raustøl, som spiller Fru Andersen,  sier den nye julefilmen blir både koselig og magisk. Foto: Fantefilm. 
FRU ANDERSEN: Ingeborg Sunrehagen Raustøl, som spiller Fru Andersen,  sier den nye julefilmen blir både koselig og magisk. Foto: Fantefilm.  Vis mer

- Et skikkelig eventyr! Andersen og Julenissen bumper inn i hverandre og bestemmer seg for å gå hverandres ærend. «Om du går til unga mine, går je til dine», sier Raustøl.

Snekkern elsker jula

Hun kan ikke røpe for mye hvordan det går i hulen til Julenissen med nissebarna og det hele med snekkeren i rollen som ekte nisse.

- Snekker Andersen elsker jula og julenisserollen, men styrer fælt. Kona hans synes han nærmest ødelegger jula og stemningen med maset sitt, sier Raustøl.

Hun røper at da den ekte nissen kommer hjem til familien Andersen, så blir kona veldig imponert over den fine kostymen og den gode stemningen - for hun tror jo at det bare er ektemannen som er utkledd.

En evig klassiker

- Det er første gang Alf Prøysens-klassikeren «Snekker Andersen og Julenissen» blir filmatisert. Det er en fantastisk historie som lever og har holdt seg i alle år, og som jeg er sikker på vil treffe bredt, både store og små, unge og gamle, sier Raustøl.

Regissør Terje Rangnes er spent og glad for at Prøysen-historien nå er blitt film:

- Å få lov til å filmatisere denne juleklassikeren over alle juleklassikere, har vært en stor glede. Mitt håp er at filmen vil bidra til at nye generasjoner også vil ta til seg denne fantastiske historien, fra en av Norges viktigste fortellerstemmer, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer