Se traileren til «Life of Pi»

Den populære boka er blitt film.

(Dagbladet): For elleve år siden var den kanadiske forfatteren Yann Martels roman «Life of Pi» («Historien om Pi» på norsk) en litterær sensasjon.

Etter å ha bli forkastet av en rekke forlag ble historien om den indiske gutten som overlever et skipbrudd og ender i en livbåt sammen med en tiger en stor suksess. Boka vant en rekke priser, deriblant Man Booker Prize, og kan regne Barack Obama som en av sine imponerte lesere.

Det er Ang Lee («Brokeback Mountain», «Crouching Tiger, Hidden Dragon») som står bak filmatiseringen, som har verdenspremiere på New York Film Festival til uka og norgespremiere i romjula.

Den internasjonale traileren for filmen - med en hval som som snytt ut av «Kon-Tiki» og musikk av islandske Sigur Ros - ser du i spilleren over.

Den 17 år gamle debutanten Suraj Sharma spiller hovedrollen i filmen. Ifølge Collider skal produsentene ha hatt hele tre tusen håpefulle skuespillere på audition før de ga jobben til skolegutten fra Dehli.

- Han fylte hele rommet med følelser, som han i stor grad bare uttrykte gjennom øynene. Hans naturlige evne til å tro på og forbli i historiens verden er en sjelden skatt, sier regissøren til Times of India om den unge skespilleren.