Se traileren til tidenes dyreste norske familiefilm

Den kommende filmen «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» er spilt inn på tre kontinenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nærmere 50 millioner kroner koster den, den aller første helaftens spillefilmen om Kaptein Sabeltann. Filmen får premiere høsten 2014 - samme år som Terje Formoes Kaptein Sabeltann feirer 25-årsjubileum. Og da spares det ikke på kruttet.

- Så vidt jeg vet er det ingen andre norske filmer som er spilt inn på tre kontinenter. For meg har det vært veldig gøy å få gjøre den samme karakteren på scenen, på tv og nå på film. Det blir utrolig spennende å føre det eventyrlige universet over på film, sier Kyrre Haugen Sydness, som spiller selveste Kaptein Sabeltann, til Dagbladet.

Filminnspillingen startet i Cornwall i England, med en ekte seilskute i rollen som «Den sorte dame», fortsatte i ørkenen i Marokko og slottet i Lama Rama, og har nylig vært i Krabi i Thailand

Les sak fra innspillinga i Marokko her.

Kuler og krutt Haugen Sydness tok over rollen som Norges kanskje mest kjente sjørøver i 2010, og spilte blant annet i tv-serien i 2011. Han spiller også i sommershowet i Kristiansand dyrepark.

I MAROKKO: Dagbladet Premiere var med da Terje Formoe besøkte filmsettet på Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama i Ouarzazate i Marokko. Her sammen med Kyrre Haugen Sydness som Sabeltann. Regissør Lisa Marie Gamlem og John Andreas Andersen.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I MAROKKO: Dagbladet Premiere var med da Terje Formoe besøkte filmsettet på Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama i Ouarzazate i Marokko. Her sammen med Kyrre Haugen Sydness som Sabeltann. Regissør Lisa Marie Gamlem og John Andreas Andersen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- For meg var det en ære og bli spurt. Det har vært utrolig spennende å få gjøre Kaptein Sabeltann på min måte. I filmen blir alt mye mer autentisk - vi har vært ute på åpent hav, fått saltvann i barten, lekt med kuler og krutt... Det har vært utrolig gøy, sier Sydness.

Actioneventyr Filmen, som regisseres av Lisa Marie Gamlem og John Andreas Andersen, skal bli et actioneventyr for hele familien, og har hentet inspirasjon fra blant annet filmer som «Pirates of the Carribean» og Indiana Jones. Historien er basert på Terje Formoes egen historie om Lama Rama, og manus er skrevet av Lars Gudmestad.

På rollelista står flere av Norges mest kjente skuespillere: Pia Tjelta som Rosa, Odd Magnus Williamson som Langemann, Anders Baasmo Christiansen som konge i Lama Rama, Jon Øigarden som hans onde bror - samt svenske Tuva Novotny som skurkesøstra til Fridtjov Såheim.

Planlagt tre filmer I den kommende filmen har den foreldreløse gutten Pinky (spilt av Vinjar Pettersen) kommet seg ombord på skuta Den sorte dame - og følges av sine venner Rosa og Ravn. Den grusomme Bjørn Barsk forsøker å stjele Den sorte Dame, og eventyret tar etter hvert hele gjengen på en dramatisk skattejakt til kongeriket Lama Rama. Samtidig jakter Pinky på sannheten om sin far.

Terje Formoe forteller til Dagbladet at filminnspillingen er en drøm som går i oppfyllelse, og han gleder seg som en unge til å se det ferdige resultatet.

Det er planlagt totalt tre filmer om Kaptein Sabeltann og Pinky, og Disney skal distribuere filmen.

ACTION: Målet er å lage et actionspekket eventyr for hele familien, med tydelig inspirasjon fra Pirates of the Carribean. Her fra innspillinga i Marokko. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ACTION: Målet er å lage et actionspekket eventyr for hele familien, med tydelig inspirasjon fra Pirates of the Carribean. Her fra innspillinga i Marokko. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
VETERAN: Janne Formoe, som har spilt i flere av farens oppsetninger av Kaptein Sabeltann i Kristiansand, spiller hovedvakt i Lama Rama. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VETERAN: Janne Formoe, som har spilt i flere av farens oppsetninger av Kaptein Sabeltann i Kristiansand, spiller hovedvakt i Lama Rama. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer