Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Se TV-serier gratis på nettet

TV-krigen på internett er i gang.

(Dagbladet.no): Internett-giganten America Online (AOL) har offentliggjort sine planer om en gratis TV-kanal fra januar neste år.

Prosjektet - kalt In2TV - vil gi internettbrukere mulighet til å se programmer og serier produsert av Warner Brothers.

Bransjen kommer etter

In2TV vil tilby 3400 timer med underholdning i løpet av det første året. Mye av innholdet vil være gamle serier - som «Falcon Crest», «Kung Fu» og «Welcome Back, Kotter» - serien som gjorde John Travolta til stjerne.

Seks ulike kanaler skal gi seerne innholdet de søker - men til gjengjeld må man lide seg gjennom mye reklame.

Ifølge LA Times må man regne med hele fire reklameavbrudd i løpet av en halvtimes TV-titting.

Nedlasting av TV-serier er utbredt blant annet gjennom fildelingsnettverk, men til nå har ikke selskapene vært særlig flinke til å tilby egne løsninger. Det er nå i ferd med å endre seg, sier analytiker David Card til LA Times.

- Selskapene som tilbyr underholdning basert på levende bilder er i ferd med å ta seg sammen nå, sier han til avisa.

SE BEGYNNELSEN: David Carradine (til venstre) spilte i 70-tallsserien «Kung Fu» før han ble hentet inn av Tarantino til å spille mot Uma Thurman i «Kill Bill 2». «Kung Fu» er en av mange serier det snart vil være mulig å se gratis på nettet. FOTO: FILMWEB
SE BEGYNNELSEN: David Carradine (til venstre) spilte i 70-tallsserien «Kung Fu» før han ble hentet inn av Tarantino til å spille mot Uma Thurman i «Kill Bill 2». «Kung Fu» er en av mange serier det snart vil være mulig å se gratis på nettet. FOTO: FILMWEB Vis mer

Gammelt tilbud

AOL fusjonerte med Time Warner i 2001, og annonserte da at det førstnevnte selskapet ville distribuere innholdet Time Warner skapte. Det er denne ambisjonen som vi nå ser er i ferd med å bli oppfylt.

Kevin Conroy i AOL Media Networks opplyser til LA Times at det vil være mulig å se In2TV med DVD-kvalitet. Men det vil ikke være mulig å laste ned serier til datamaskinen. 

Ifølge BBC er det ikke avklart om tjenesten vil være tilgjengelig for AOL-brukere utenfor USA. Også Yahoo og Google sysler med planer om en egen nett-kanal.

112 millioner mennesker er innom AOL-sidene hver måned. Så er spørsmålet hvor mange av dem som ønsker å se serier som i stor grad ble laget på 70- og 80-tallet. Nye serier er det ikke aktuelt å legge ut så lenge de gir Time Warner inntekter - blant annet i form av salg til andre land.

- Dette er en ny form for distribusjon. Noen må prøve seg først, og vi er villige til å gjøre det, sier Conroy til LA Times.

FØRST UT: AOL og Time Warner er først ute av storselskapene med å tilby TV-kanal på nettet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media