Se ut som en stjerne

I filmen «L.A. Konfidensielt» la prostituerte seg under kniven for å se ut som Hollywood stjerner. Nå er det ikke lenger film, men virkelighet.

Plastiske kirurger i Beverly Hills har spesialisert seg på såkalte celebrity look-a-like makeovers, skriver Reuters. Hollywood stjernene og supermodellene er blitt vår tids guder. Vi drømmer om å bli som dem, og det er ikke lenger umulig.

Stjernedyrkelse er vel heller ikke ukjent i Norge. Kjell Elvis har for eksempel gjenomgått plastisk kirurgi for å ligne mest mulig på Elvis Presley.

Dr. Nicholas Chugay sier at det er mange som forandrer utseendet sitt fordi det vil hjelpe karrieren deres. I en by hvor mennesker lever på utseendet sitt, og image er alt eller ingenting, blir ikke dette tatt nådig opp!

Ingen spøk

- Hvis du vil ligne på en stjerne, trenger ikke dine egne gener å hindre deg, sier Dr. Nicholas Chugay, som hittil har forvandlet 20 mennesker til å ligne sin favorittstjerne.

Daniel Morello, president i Amerikas forbund for plastiske kirurger sier til Reuters at dette ikke er en spøk.

- Når man skal omforme et helt ansikt må man være klar over risikoene dette innebærer. Det er ikke lenger snakk om en enkel oppstramming, men man snakker om å brekke opp alle beina i ansiktet til personen og sette dem sammen igjen i en annen fasong, sier Daniel Morello.

Veldig ofte ender det i en stor skuffelse for pasienten.

Kirurg eller sjarlatan?

Mange av de kirurgene som opererer i et undergrunnsmarked er ikke lisensierte plastiske kirurger.

- Den godeste Dr. Nicholas Chugay er det man kaller en osteopat. En osteopat er trenet i å manipulere muskler og skjelett, men det er ingen form for plastisk kirurgi sier Daniel Morello.