Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

SEB går til søksmål mot Jay Z

Den skandinaviske banken SEB hevder hiphop-stjernen Jay Z ikke har betalt regninger for utført rådgivning. Banken saksøker artisten for 4,6 millioner kroner.

I HARDT VÆR: Artist og Tidal-eier Jay-Z blir nå saksøkt av den skandinaviske banken SEB. Her med kona Beyoncé. Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Artist og Tidal-eier Jay-Z blir nå saksøkt av den skandinaviske banken SEB. Her med kona Beyoncé. Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / NTB Scanpix Vis mer

SEB og advokatbyrået Roschier hjalp Jay Z med rådgivning da han kjøpte musikktjenesten Tidal.

– Vi utførte tjenester for hans selskap S. Carter Enterprises. Selskapet har enkelt og greit ikke betalt for fakturaene vi har sendt, sier presseansvarlig Laurence Westerlund i SEB.

SEB sendt søksmålet til en domstol i USA, men har foreløpig ikke hørt fra Jay Z eller hans selskap.

Jay Z er eier av Tidal som onsdag er i hard vær etter oppslag i Dagens Næringsliv om at artistene Beyoncé og Kanye Wests lyttertall er blitt manipulert i strømmetjenesten, slik at de har fått større utbetalinger. De to superstjernene er medeiere i strømmetjenesten, som har base i Oslo. Ifølge Dagens Næringsliv har manipuleringen foregått ved at det er ført inn ekstra avspillinger på ekte kunders kontoer.

I en epost til NTB går Tidal hardt ut mot påstandene i Dagens Næringsliv.

– Dette er en svertekampanje fra en publikasjon som har en gang omtalte en av våre ansatte som en «israelsk etterretningsagent» og vår eier som en «dopdealer». Vi forventer ikke annet fra dem enn denne latterlige saken, løgner og falske påstander. Denne informasjonen var stjålet og manipulert, og vi vil kjempe hardt mot disse påstandene, fastslår Tidal.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media