DÅRLIG LYD: 11 år gamle Sebastian Straum-Torstad synes det var artig å være på Justin Timberlake-konsert, men er en av dem som ble skuffet over lyden. Video: Regine Hansen / Foto: Ronny Straum / Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

«Skandale-lyd» i Telenor Arena:

Sebastian (11) skuffet: - Vanskelig å høre hva Justin Timberlake sang

- Hørtes ut som han sang inn i en vott, sier en annen konsertgjest.

Torsdag holdt superstjerna Justin Timberlake konsert på Telenor Arena for første gang i Norge siden 2014.

Arrangør Live Nation kan foreløpig ikke oppgi hvor mange som møtte opp, men Dagbladets anmelder estimerer at 19 000 publikummere tok turen til idrettshallen i Bærum.

De fikk høre sertifiserte hits som «Sexy Back», «Cry Me A River», «Mirrors» og «Can't Stop This Feeling». Dagbladets anmelder var generelt positiv og trillet en firer på terningen, til tross for det han omtaler som «den elendige lyden som regelrett brøler mot oss».

Det var imidlertid ikke alle som var like fornøyde som ham. På arrangementets Facebook-side er det flere som klager over lyden på konserten.

– Skuffet

En av dem er Ronny Straum. Dette var hans første konsert i sportshallen. Trønderen forteller at han ikke sitter igjen med et godt førsteinntrykk.

- Justin Timberlake er uten tvil en entertainer i verdensklasse, og det var et lys- og sceneshow som sto i stil til det. Da er det synd at lyden er slik den er, sier han og utdyper:

- Den framsto som veldig grøtete og buldrende. Vokalen drukner i lydbildet. Jeg har tidligere hørt at Telenor Arena har slitt med dårlig lyd, men jeg hadde ikke trodd at det var så ille.

FØRSTE KONSERT: - Lyden var litt rar og det var vanskelig å høre hva Justin sang, sier Sebastian Straum-Torstad (11) til Dagbladet. Foto: Ronny Straum
FØRSTE KONSERT: - Lyden var litt rar og det var vanskelig å høre hva Justin sang, sier Sebastian Straum-Torstad (11) til Dagbladet. Foto: Ronny Straum Vis mer

Straum er fra Tanum i Sør-Trøndelag, og hadde tatt turen til Oslo for å se konserten sammen med familien. Det var nemlig fødselsdagspresangen til hans 11 år gamle sønn, Sebastian.

Første konsert

11-åringen forteller til Dagbladet at dette var hans aller første konsert.

- Jeg synes det var kjempekult til å være den første skikkelige konserten jeg har vært på, men lyden var litt rar, og det var vanskelig å høre hva Justin sang, sier Sebastian.

Pappa Ronny forteller at han tidligere har vært på flere stadionkonserter med bedre lyd enn i Telenor Arena.

- Vi vurderte også Royal Arena i København - burde kanskje valgt den i stedet. Jeg har også vært i Parken i København ved et par tilfeller, som fungerer langt bedre lydmessig. Når andre arenaer har klart det, så må det være mulig å løse lyden i Telenor Arena også.

Forlot konserten

Anne-Lene Baastad fra Moss hadde forventninger om en «god konsert» ut ifra Timberlakes solide rykte som liveartist. Forventningene brast fort da konserten startet og hun og venninnen fikk høre lyden.

SKUFFET: Anne-Lene Baastad sier det hørtes ut som om Justin Timberlake sang inn i en vott. Foto: Privat.
SKUFFET: Anne-Lene Baastad sier det hørtes ut som om Justin Timberlake sang inn i en vott. Foto: Privat. Vis mer

- Det viste seg fort at lyden var helt «på trynet». Vi hørte høyttalere som spraket - antar at de var sprengt, sier hun og fortsetter:

- I tillegg var det helt umulig å høre hva han sang og snakket om. Det hørtes litt ut som om han sang inn i en vott eller noe sånt - med ekko. Det var helt umulig å lytte til.

Baastad mener at showet var helt på høyden når det kommer til artisten, dansere, lysshow og effekter.

- Vi valgte imidlertid å forlate konserten før den var ferdig på grunn av lyden, sier hun.

- Trist

Regine Hansen fra Strømmen så Timberlake på Telenor Arena i 2014. Hun synes lyden var betydelig dårligere denne gangen.

- Lyden var jevnt dårlig hele tiden, sier hun til Dagbladet.

Hun synes ikke konsertopplevelsen står til billettprisen.

- Jeg var sammen med søstrene mine, hvor ei av dem kom hele veien fra Lofoten, hun var også meget skuffet over lyden.

Hansen synes det er trist for både artist og publikum at lydkvalitet går ut over konsertopplevelser på denne måten. Hun og søstrene hennes dro før konserten var ferdig.

- Hadde lyden vært bra, hadde vi blitt ut hele konserten. Lydkvaliteten i Telenor Arena er ikke verdig noen artister.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Fåtall henvendelser

Marketing & Media Manager Morten Hammer i Telenor Arena forteller at arenaen ikke har noe eget lydanlegg, og at turneene selv bidrar med dette under konserter.

- Det blir satt opp spesifikt for hver konsert. Dette er grunnen til at man kan oppleve litt ulike lydbilder på konserter, skriver han i en mail til Dagbladet.

Head of Marketing Elise Eriksen Løssfelt i Live Nation Norway tror de fleste hadde en positiv opplevelse.

- Det er alltid noen som klager på lyden, fra de minste klubb-showene til de største arenakonsertene. Det kommer man dessverre ikke bort fra. Folk har ulike preferanser og utgangspunkt for hva de synes er bra lyd, sier hun til Dagbladet.

- Vi har fått et fåtall henvendelser, men er sikre på at majoriteten som var på konsert i går kveld hadde en veldig fin opplevelse.

STJERNEMØTE: Norske Rikke Wulvik filmet Justin Timberlake under konserten hans i København, da stjernen plutselig tok tak i telefonen hennes og sikret bilder ingen andre kunne få. Video: Rikke Wulvik Vis mer Vis mer