Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Seere forsto ikke Sherlock Holmes: - Hva POKKER var de greiene der?

Forvirrede seere må vente lenge på løsningen av krimdramaet.

FORVIRRENDE SHERLOCK: Benedict Cumberbatch forvirret mange seere i helgas etterlengtede gjensyn med Sherlock Holmes. Foto: NTB Scanpix
FORVIRRENDE SHERLOCK: Benedict Cumberbatch forvirret mange seere i helgas etterlengtede gjensyn med Sherlock Holmes. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): SPOILER ADVARSEL! 8.4 millioner briter bivånet i helga Benedict Cumberbatch sitt etterlengtede comeback i rollen som Sherlock Holmes.

«Sherlock Holmes & The Abominable Bride» gikk også på NRK flere ganger i løpet av nyttårshelga, da under navnet «Sherlock julespesial». Den 90 minutter lange spesialepisoden drar tilbake til viktoriatiden, og møter Sherlock Holmes og hans makker Dr. Watson  i 1880-årenes London. 

Seersuksess til tross: Mange forsto knapt bæret av episoden som hoppet fram og tilbake i tid, og inn og ut av Sherlock Holmes' imponerende hjerne og drømmer. Rundt en time inn i episoden våkner Sherlock Holmes plutselig på et privatfly, og serien er dermed tilbake i nåtid, for senere å vende tilbake til 1880-årene. Men noe av det som skjer på skjermen, skjer ikke egentlig, det skjer bare i Sherlock Homes' drømmer. 

«I natt drømte jeg at jeg forsto Sherlock», tvitret én forvirret seer. 

«Ble Sherlock nettopp Inception», skrev en annen Twitter-bruker, og siktet til Christopher Nolans kompliserte mesterverk, med Leonardo di Caprio i hovedrollen, hvor drømmer og virkelighet møtes. 


 

«Hva POKKER var det greiene der?», skrev en tvitrer, og la med emneknaggen #Sherlock. 

Forfatteren Arthur Conan Doyle skrev flesteparten av bøkene om Sherlock Holmes på slutten av 1800-tallet. Spesialepisoden «The Abominalbe Bride» er en spesialskrevet episode som ikke er basert på noen enkeltbok av Arthur Conan Doyle, men henter inn små elementer fra flere av dem.

BBC sendte den splitter nye Sherlock-episoden for første gang 1. januar, og enkelte mente rett ut at seriens handling var altfor vanskelig til å forstå, spesielt dagen etter årets siste, og største, fest:

«Ikke overbevist om at den episoden av #Sherlock passet for trøtte og slitne briter», lød meldingen fra en tvitrer. 

De som sleit med den store Sherlock-sammenhengen må også smøre seg grundig med tålmodighet. Neste ledd i BBCs kritikerroste versjon av Sherlock Holmes er ikke å se før i 2017 - da vil trolig noen av de løse trådene fra helgas julespesial bli tatt opp igjen. BBC har laget serien siden 2010.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media