Seerfall for NRK

Selv om mange nordmenn benket seg foran TV-skjermen for å se sommerens fotball-EM, viser tallenes tale at NRK hadde et seerfall i juli i år, sammenliknet med samme periode i pandemiåret 2020.

SEERFALL: Til tross for både fotball-EM og storsatsingen «Sommerskuta», viser tall at NRK har en lavere seerandel i juli, enn på samme tid i fjor. Foto: Silje Katrine Robinson / NRK
SEERFALL: Til tross for både fotball-EM og storsatsingen «Sommerskuta», viser tall at NRK har en lavere seerandel i juli, enn på samme tid i fjor. Foto: Silje Katrine Robinson / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Til tross for at NRK sendte over 20 kamper fra årets fotball-EM, har det vært et seerfall for deres TV-kanaler i juli, ifølge tall fra Kampanje.

NRK hadde i juli i fjor en markedsandel på 40,5 prosent. Tilsvarende periode i år viser en markedsandel på 38,8 prosent - det er en nedgang på 1,7 prosentpoeng.

Store deler av fotball-EM ble sendt i juni, og da hadde NRK en markedsandel på 40,9 prosent - identisk med andelen på samme tid i fjor. Fra juni til juli sank den altså med 2,1 prosentpoeng.

Fungerende TV-sjef i NRK, Lise Storm Hansen, påpeker overfor Dagbladet at NRK har en høyere andel i juli 2021, enn de hadde på samme tid i 2019.

- Med andre ord er det nok mer juli 2020 som skiller seg ut som en usedvanlig sterk NRK-måned. Vi ser også at konsumet av lineær TV har gått noe ned fra i fjor. Dette henger nok sammen med mye godt vær i sommer, i store deler av landet, sier Storm Hansen til Dagbladet.

Seerfall for «Sommerskuta»

Et av programmene som har opplevd seerfall sammenliknet med tidligere, er NRKs nye sommersatsing «Sommerskuta». Programmet tar over for fjorårets satsing «Sommerbilen», og resultatet er et seerfall på omtrent 100 000 seere. I forrige uke skrev Dagbladet at 221 000 seere i snitt har sett «Sommerskuta», noe som tilsvarer en andel på 32 prosent. Nesten tre millioner seere har vært innom sendingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer