«Skal vi danse» og «Stjernekamp»

Seerfall

Helgens seerkamp mellom TV 2 og NRK viser at seertallene til «Stjernekamp» faller.

SESONGPREMIERE: «Stjernekamp» er klar med en ny sesong. Lørdag leverte de ti artistene låter fra egen sjanger. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
SESONGPREMIERE: «Stjernekamp» er klar med en ny sesong. Lørdag leverte de ti artistene låter fra egen sjanger. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV-høsten ble sparket i gang for alvor på lørdag da det var duket for sesongpremiere på både «Stjernekamp» på NRK og «Skal vi danse» på TV 2.

«Skal vi danse» skaper denne høsten historie. Joakim Kleven og Benjamin Jayakoddy er første dansepar noensinne i norsk «Skal vi danse» som består av to av samme kjønn. Duoen fikk stående applaus av både publikum og dommerne, og endte opp med hele 27 poeng på premieren. Det ble en soleklar premierevinner.

- Dette er det råeste jeg har sett på en premiere i «Skal vi danse» noensinne, sa en begeistret Merete Lingjærde.

Fall på 200 000

«Stjernekamp» hadde også premiere på lørdag, og TV 2 og NRK sine flaggskip på lørdagskveldene blir sendt på samme tidspunkt.

«Stjernekamp» ble sett av totalt 634.000 seere, inkludert repriser og seing i NRK TV, opplyser NRK til Dagbladet. Lineærsendingen hadde 477.000 seere og en markedsandel på 44 prosent.

- Vi er utrolig fornøyde med premieren på «Stjernekamp» og stolte av de flotte artistene våre, sier NRKs prosjektredaktør Mirja Minjares.

«Stjernekamp» fikk totalt 841 000 seere på premieresendingen i fjor. Årets tall viser dermed en nedgang på over 200 000 seere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer