«House of the Dragon» på HBO Max:

Seerfavoritten forsvinner

Milly Alcock har på kort tid blitt en seerfavoritt i rollen som prinsesse Rhaenyra Targaryen i «House of the Dragon». Men snart blir skuespilleren erstattet, og reaksjonene har ikke latt vente på seg.

FORSVINNER: Snart går Milly Alcock og Emily Carey ut av rollene sine i storserien «House of the Dragon». Foto: HBO Max
FORSVINNER: Snart går Milly Alcock og Emily Carey ut av rollene sine i storserien «House of the Dragon». Foto: HBO Max Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«House of the Dragon» - oppfølgerserien til seersuksessen «Game of Thrones» - har gått sin seiersgang på strømmetjenesten HBO Max siden premieren for tre uker siden. I løpet av første dagen satt premieren av serien seerrekorder, og over 10 millioner så første episode i løpet av bare 24 timer.

I serien blir seerne kjent med det berømte Targaryen-dynastiet. Handlingen i serien foregår rundt 170 år før Daenerys Targaryen - spilt av Emilia Clarke i «Game of Thrones» - blir født.

Forsvinner

En av de mest sentrale karakterene i «House of the Dragon» er prinsesse Rhaenyra Targaryen, som blir spilt av Milly Alcock (22).

Den britiske avisa Independent skriver at Alcock raskt har blitt en favoritt blant seerne av serien.

Alcock har også blitt framhevet av flere anmeldere for sine skuespillerprestasjoner.

Den dårlige nyheten for seerne er at Alcock snart er på vei ut av serien. Seerne som har sett alle episodene som ligger ute av «House of the Dragon» har allerede sett over halvparten av episodene Alcock skal være med i.

Fra episode seks blir skuespilleren byttet ut med den åtte år eldre skuespilleren Emma D'Arcy. Bakgrunnen for avgjørelsen er det store tidshoppet mellom episodene i «House of the Dragon».

SERIE: Den nye traileren til den kommende serien «House of the Dragon» skaper stor entusiasme blant fansen. Vis mer

- Kommer ikke over det

Det er tydelig at Alcock har blitt en seerfavoritt, og en rekke Twitter-brukere er triste over at hun snart blir erstattet.

En Twitter-bruker som går under navnet House of The Dragon Source er ikke klar for å si farvel til Alcock.

- Milly Alcock som ung Rhaenyra Targraryen er en av de mest perfekte rollene noensinne. Jeg kommer aldri til å komme over det, skriver brukeren.

Skribent i Forbes, Paul Tassi skriver i en kommentar at en av de største risikoene HBO tar med «House of the Dragon» er at tida flytter seg så mye at de blir nødt til å sette inn nye skuespillere i enkelte roller.

Han er også full av lovord om Alcocks prestasjoner i serien.

- Jeg har sagt det før at jeg tror serien virkelig kommer til å følge tapet av å miste Milly Alcock, som har gjort en så fantastisk jobb som Rhaenyra allerede, skriver Tassi.

En annen bruker, som går under navnet «badussy» skriver:

- Jeg kommer ikke til å bli klar for å miste henne. Hun er perfekt som Rhaenyra og Milly Alcock er en fantastisk skuespiller.

Det skal likevel sies at flere også er spente på at Emma D'arcy skal overta rollen.

Ikke den eneste

Når «House of the Dragon» hopper fram i tid betyr det også at Alcock ikke er den eneste skuespilleren som blir byttet ut i serien.

Emily Carey spiller i dag rollen som Alicent Hightower, og hun vil også bli byttet ut - inn kommer Olivia Cooke.

Karakterene Laena og Laenor Valaryon, spilt av henholdsvis Nova Fouellis-Mose og Theo Tate, vil også få nye skuespillere i rollene. Inn kommer Nanna Blondell og John MacMillan.

- Blitt en helt annen person

Under pressevisningen av «House of the Dragon» møtte Dagbladet Alcock. Hun fortalte da at hun måtte flytte fra Australia til London for å spille hovedrollen i serien.

- Det var vanskelig. Det var første gang jeg flyttet for meg selv, jeg måtte snakke med en annen aksent, og jeg kjente ingen i London, fortalte Alcock til Dagbladet.

SEERFAVORITT: Milly Alcock er 22 år gammel, og har allerede blitt spådd en lysende karriere som skuespiller. Om få uker blir hun imidlertid ikke lenger å se i «House of the Dragon». Foto: Splash News / NTB
SEERFAVORITT: Milly Alcock er 22 år gammel, og har allerede blitt spådd en lysende karriere som skuespiller. Om få uker blir hun imidlertid ikke lenger å se i «House of the Dragon». Foto: Splash News / NTB Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer