«Sommerskuta» på NRK

Seerflukt fra NRK

NRKs nye sommersatsing «Sommerskuta» har i snitt 100 000 færre seere enn fjorårets NRK-satsing «Sommerbilen». Kanalen sier til Dagbladet at de likevel er fornøyd med årets seertall.

SEERFALL: NRKs sommersatsing «Sommerskuta» har opplevd et fall på 100 000 seere, sammenliknet med fjorårets sommersatsing. Foto: Silje Katrine Robinson / NRK
SEERFALL: NRKs sommersatsing «Sommerskuta» har opplevd et fall på 100 000 seere, sammenliknet med fjorårets sommersatsing. Foto: Silje Katrine Robinson / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Sommerskuta» er NRKs nye sommersatsing. Turen startet utenfor Nordkapp 6. juli, og 15. august skal den avsluttes på Tromøya utenfor Arendal.

Tolv programledere skal bytte mellom å lede sendingene. Blant dem er Silje Nordnes, Karen Marie Berg, Linda Eide, Emil Gukild og Rune Nilson.

Konseptet er nytt, og tar over for fjorårets sommersatsing «Sommerbilen». Seertallene er derimot svakere for «Sommerskuta». Ifølge Kampanje har programmet et snittseertall på 218 000 seere, som gir NRK en andel på 32 prosent. Totalt har 2,5 millioner seere vært innom sendingene på et eller annet tidspunkt.

Da sommersatsingen «Sommerbilen» gikk i fjor hadde NRK et snitt på over 300 000 seere, skriver Kampanje. I 2019 sendte NRK «Sommeråpent», og det resulterte i de laveste seertallene noen sinne - med 299 000 seere i snitt, skrev Dagbladet i 2019.

- Lavere enn forventet

- NRKs sommersatsinger har alltid gjort det rimelig bra. Dette er lavere enn forventet, sier daglig leder og kommunikasjonsrådgiver i GimCom, Lasse Gimnes, til Dagbladet.

Gimnes mener «Sommerskuta» er et svakere konsept enn NRK tidligere har hatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer