Seerhopp for MGP

Over 1 million nordmenn så finalen i Melodi Grand Prix.

SEIER: Her tar Anderas «TIX» Haukeland seieren i Melodi Grand Prix. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Over 1 million nordmenn så finalen i Melodi Grand Prix på lørdag. Totalt fikk 1 110 000 med seg showet, og den lineære direktesendingen hadde et seertall på 1 082 000, får Dagbladet opplyst av NRK.

Det er det beste seertallet finalen har hatt siden 2017, ifølge Kampanje.

  • 2017: 1.155.000 seere
  • 2018: 1.001.000 seere
  • 2019: 961.00 seere
  • 2020: 950.000 seere

- Dette er en musikkfest Norge trengte i en litt tung og mørk tid. Årets MGP ser vi på som tidenes viktigste. Det er fantastisk å se at så mange har samlet seg rundt årets finale, og vi opplever stort engasjement knyttet til årets sesong, sier MGP-general Stig Karlsen til Dagbladet.

Eurovision-on-tape

Nødløsningen for årets Eurovision Song Contest er at alle deltakerlandene sender inn en forhåndsinnspilt opptreden av vinnerlåten. Mandag spiller Tix inn sin versjon, bekrefter han til Dagbladet.

- I dag spiller vi inn det som kan bli Tix og Norges opptreden under Eurovision. Vi alle drømmer om å reise til Rotterdam for å lage musikkfest for 200 millioner mennesker, men et slikt «live-on-tape»-opptak gjør at man kan realisere Eurovision, selv om man ikke skulle få reise til Nederland. EBU og den nederlanske kringkasteren overvåker dagens opptak for å sikre en rettferdig konkurranse. Alle video og lydspor skal godkjennes, sier Stig Karlsen til Dagbladet.

Dagbladet oppdaterer saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer