BERØVELIG:  Et berøvelig uttrykk på Jonas Wergeland, her spilt av Kåre Conradi i NRKs storsatsing «Erobreren». Godt over 100 000 fære seere så andre episode enn premieren.
Foto: Harald Paalgard/NRK
BERØVELIG: Et berøvelig uttrykk på Jonas Wergeland, her spilt av Kåre Conradi i NRKs storsatsing «Erobreren». Godt over 100 000 fære seere så andre episode enn premieren. Foto: Harald Paalgard/NRKVis mer

Seerne flykter fra «Erobreren»

Over en halv million flere så «Lilyhammer».

(Dagbladet): NRKs storsatsing «Erobreren» hadde premiere søndag den 19. februar. Da hadde 664 000 seere benket seg foran skjermen.

Men til andre episode har tallet sunket betrakelig.

- Skuffende I går så 554 000 seere dramaserien. Det er hele 110 000 færre seere enn uka før. Det betyr at serien er ute av lista over de tjue mest sette tv-programmene i forrige uke. 

- Det er skuffende, ikke minst fordi «Erobreren» som serie blir bedre og bedre - også ifølge de kritikerne som ikke var spesielt fornøyde med første episode. Det gledelige er at de rundt 550.000 som så andre episode var trofaste gjennom hele episoden og åpenbart likte det de så. Vi håper enda flere vil få med seg episode tre, skriver dramasjef i NRK, Hans Rossine, i en e-post til Dagbladet.

- Under snittet Etter første episode sa han at de var godt fornøyde med premieretallene. Nyhetsbyrået NTB skrev at NRKs forhåndsmål var på 600 000 seere.

Nå er tallet godt under målet.

Dramaserien har et seertall på mange hundretusen færre enn serien «Lilyhammer», som forrige uke var Norges andre mest sette program med hele 1 077 000 seere.

Dermed så over en halvmillion flere seere «Lilyhammer» enn «Erobreren».

Komiserien med Steven van Zandt var bare slått av «Nytt på nytt», som hadde 1 166 000 seere.

- Vi fortsetter trailing og PR-opplegg som planlagt, og håper de mange positive tilbakemeldingene vi fikk på episode to, kan skape en opptur for en serie som har fått ufortjent mye pepper, skriver Rossine om hvordan de håper å snu den negative seertrenden for «Erobreren».

Solid start for «Lindmo» «Erobreren» fikk laber mottakelse hos anmelderne, og terningkastene varierte fra to til fem. Amatørmessig, nedrig og uutholdelig kjedelig var noe av det som ble sagt om serien i seks deler, som er basert på Jan Kjærstads romantrilogi om Jonas Wergeland.

I forrige uke var det også premiere på det nye talkshowet til Anne Lindmo. 609 000 seere fikk med seg programmet som gikk onsdag kveld, som til høsten får sendetid på lørdager.

«Skavlan» som gikk fredag kveld hadde 899 000 seere.

- Lindmo fikk det høyeste tallet vi har sett i den sendetiden siden «Team Antonsen» i 2004. Sånn sett var det en ganske solid start, sett opp mot at programmet gikk på en hverdag, skriver analysesjef i NRK, Kristian Tolonen, i en e-post til Dagbladet.

POPULÆR:  Little Steven har hovedrollen i «Lilyhammer». Forrige ukes episode var det nest mest sette programmet på NRK, bare slått av «Nytt på nytt».
POPULÆR: Little Steven har hovedrollen i «Lilyhammer». Forrige ukes episode var det nest mest sette programmet på NRK, bare slått av «Nytt på nytt». Vis mer