STOR OPPGAVE: Chris Evans er mannen som har fått den heftige oppgaven det er å ta over programlederstolen etter omstridte Jeremy Clarkson. Etter søndagens «Top Gear»-episode får Evans både ris og ros, men hevder selv på Twitter at sesongpremieren er en udiskutabel sukess. Foto: NTB Scanpix
STOR OPPGAVE: Chris Evans er mannen som har fått den heftige oppgaven det er å ta over programlederstolen etter omstridte Jeremy Clarkson. Etter søndagens «Top Gear»-episode får Evans både ris og ros, men hevder selv på Twitter at sesongpremieren er en udiskutabel sukess. Foto: NTB ScanpixVis mer

Seerne flykter fra nye «Top Gear»

Delte meninger om Clarkson, May og Hammonds arvtakere.

(Dagbladet): Den nye sesongen av det populære bilprogrammet «Top Gear» er i gang, denne gangen med nye programledere.

Etter at den velkjente trioen Jeremy Clarkson, James May og Richard Hammond forlot BBC i fjor er det den britiske tv-personligheten Chris Evans og skuespiller Matt LeBlanc som leder seerne gjennom ferske episoder fylt med fart og moro.

DEN NYE GJENGEN: Her er «Top Gear»-programlederne (fra venstre) Chris Harris, Rory Reid, Sabine Schmitz, Chris Evans, Eddie Jordan og The Stig avbildet under pressekonferansen som ble avholdt i forkant av sesongpremieren forrige uke. Foto: NTB Scanpix
DEN NYE GJENGEN: Her er «Top Gear»-programlederne (fra venstre) Chris Harris, Rory Reid, Sabine Schmitz, Chris Evans, Eddie Jordan og The Stig avbildet under pressekonferansen som ble avholdt i forkant av sesongpremieren forrige uke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I følge den britiske avisa Daily Mail hadde søndagens premiere på nye «Top Gear» bare 4,3 millioner seere.

Disse tallene viser at programmet har mistet en million seere siden sesongavslutningen i juni. Det var også siste gang Clarkson, Hammond og May ledet programmet.

Evans forsvarer programmet Evans fastholder likevel at sesongpremieren søndag var en suksess. På Twitter har programlederen publisert flere meldinger der han slår fast at nye «Top Gear» er en offisiell hit.


«23 prosent markedsandel. 12 prosent MER enn åpningsepisoden til den forrige sesongen. Dette er FAKTA.» kvitrer Evans.

På Twitter har debatten rast etter sesongpremieren søndag kveld.


Mens enkelte støtter Evans i at programmet er en suksess, gir andre gir uttrykk for at «Top Gear» har tapt seg etter at Clarkson, May og Hammond forlot BBC-skuta.

- Ikke en krig Clarkson fikk i fjor sommer sparken fra den britiske rikskringkasteren etter at han slo til og skjelte ut en av produsentene.

Hans to makkere valgte deretter å si opp jobbene hos BBC, og de tre er nå i gang med nytt bilprogram for Amazon, kalt «The Grand Tour».


James May har tidligere avvist at deres nye program vil bli en konkurrent for «Top Gear»:

- Det er ikke en krig, disse tingene kan eksistere samtidig. Vi kan ha Amazon og Netflix og BBC og BT Sport og folk kan gjør valg, det er det moderne liv handler om, sa briten til The Guardian i mars.