Seerne foretrekker NRK1

En undersøkelse foretatt av Norsk Gallup viser at flertallet av TV-titterne foretrekker NRK1 fremfor TV2. Bare åtte prosent av de spurte mener TV2 er den mest pålitelige kanalen.

Alle tallene i undersøkelsen gjelder fjoråret sammenlignet med 1998. De forteller at 40 prosent av befolkningen hadde NRK1 som sin favorittkanal, mens 37 prosent foretrakk TV2.

Både på nyheter, norske serier, dokumentarprogrammer, barneprogrammer og formidling av norsk kultur gjør statskanalen det bedre enn konkurrentene i TV2. I undersøkelsen forteller hele 56 prosent av de spurte at de regner NRK1 som den mest pålitelige kanalen, mens det tilsvarende tallet for TV2 er forsmedelige åtte prosent.

- Større sendeflate, klarere programprofil og fremfor alt hardt arbeid med å øke kvaliteten, er fjernsynsdirektør Hans Tore Bjerkaas4 forklaring til Aftenposten.

Tallene fra Norsk Gallup skriver seg fra en profilundersøkelse som ble gjort i samarbeid med NRK Forskningen i februar i år. En annen undersøkelse foretatt nylig viste det motsatte, at TV2 hadde gått forbi NRK i seertall. Kristian Tolonen i NRK Forskningen sier at dette ikke var offisielle tall, i motsetning til Galluptallene som nå ligger på bordet.