Seerne reddet Rolv

Et eldreopprør blant seerne reddet Rolv Wesenlunds skjebne på TVNorge. - Jeg har aldri i mitt liv fått så mange hatbrev fra seerne. Til og med min mor på 67 ringte og skjelte meg ut, sier kanaldirektør Pål Trælvik.

Seks uker etter at 63 år gamle Wesenlund tok et bittert oppgjør med kanalledelsen på direkten, ble han i går kveld tatt inn i varmen igjen. I utgave nummer 310 av «Wesenstund» - sendingen alle trodde ville bli den aller siste - fikk den populære seniorprogramlederen velsignelse fra kanaldirektøren til å fortsette.

- Det har vært et enormt trykk fra seerne om at vi ikke må legge ned «Wesenstund», understreker Pål Trælvik.

Ferdig med kanalen

Også mange unge seere har gitt uttrykk for at de ikke ville miste «Wesenstund».

- Dagen etter at Rolv gikk ut på direkten og sa at han ikke ville ha noe mer med kanalen å gjøre, satt jeg i telefonen absolutt hele dagen.

- Sinte seere ringte i ett sett, sier Trælvik. Det har også florert med leserbrev og brev rettet direkte til TVNorge-ledelsen.

I går var både Trælvik og Wesenlund lettet over at det populære TVNorge-programet får leve videre.

- I midten av oktober følte jeg meg helt ferdig med TVNorge. De signalene jeg hadde mottatt gikk ut på at kanalen ikke var interessert i seere over 40 år, sier Wesenlund.

Etter en opphetet debatt, avisførstesider og mye dårlig PR for den hardt prøvede kanalen, viste det seg at TVNorge likevel var interessert i Wesenlunds pensjonistfans.

- Pål ringte meg og sa at vi måtte snakke sammen. Han hadde fått kjeft av moren sin, humrer Wesenlund.

Kommers med sjel

Deler av floken mellom de to partene ble også løst ved at TVNorge fra 1. desember gjenvinner sitt programansvar fra TV2.

- Det har vært lite tilfredsstillende å jobbe i en kanal uten programavdeling. Det er som å være journalist i en avis uten redaksjon.

- At kanalen nå får tilbake dette ansvaret, og at de har ansatt en programredaktør, har mye å si for meg, sier Wesenlund til Dagbladet.

«Wesenstund» er en lønnsom produksjon for TVNorge. Problemet er at programmet ikke er lønnsomt nok. Annonseinntektene står ikke i forhold til seersnittet på nærmere 300000 per program. Fordi seerne er for gamle og ikke tar sitt ansvar som konsumenter på alvor.

- Nå er vi vel kommet fram til at en kanal som TVNorge også kan ha godt av å ta med seg litt sjel. Alt kan ikke bare være kommers.

- Rolv lager hyggelig og godt tv som vi har bestemt oss for å ta vare på, avslutter TVNorge-sjef Pål Trælvik.

IKKE FOR GAMMEL LIKEVEL: I midten av oktober var Rolv Wesenlund (63) for gammel for TVNorge. En måned seinere er situasjonen en annen.