NOE NEDGANG:  79 000 færre seere fulgte Mammons andre episode enn den første. Etter premieren sa analysesjef Kristian Tolonen i NRK at han regnet med noe nedgang. 
Fotograf : NRK
NOE NEDGANG: 79 000 færre seere fulgte Mammons andre episode enn den første. Etter premieren sa analysesjef Kristian Tolonen i NRK at han regnet med noe nedgang. Fotograf : NRKVis mer

Seernedgang for «Mammon»

Har mistet nærmere 80 000 seere.

(Dagbladet): Den nye serien «Mammon» er blitt heftig omtalt siden premieren 1. januar. Seeroppslutningen da var veldig god, og hele 997 000 nordmenn fulgte premieren. Det ga en markedsandel på 54 prosent.
 
I går var det klart for episode to, som også var lagt på en annen ukedag.

Mandagens episode ble sett av 918 000, noe som gir en markedandel 50 prosent. Det betyr at 79 000 færre så andre episode enn den første.

- Ikke overrasket Etter første episode sa analysesjef i NRK, Kristian Tolonen, at seertallet var en solid start for serien. Han sa også at han regnet med at seertallet ville falle noe utover i programrekka.

- 1. januar er en kjempedag for tv, og jeg blir ikke overrasket om seertallet går ned noe, sa Tolonen da.

- Nedgangen er egentlig mindre enn den kunne vært, som sagt før er den 1. januar en stor tv-dag, den største i året, skriver Tolonen i en e-post til Dagbladet nå, og påpeker at over 900 000 seere er mye.

- Tror du at tallet vil stabilisere seg på rundt 918 000 seere?

- Det sier nok noe om nivået nå, men vi vet jo ikke hvordan det utvikler seg videre, etter hvert som tilbudet på de kommersielle kanalene endrer seg, skriver Tolonen.

Ivar Køhn, dramasjef i NRK, sa seg også godt fornøyd med at nærmere en million seere fikk med seg første episode.

- Det har vært mye buzz rundt serien på forhånd, og kritikerne har vært sjeldent samstemte. Også har nok filmen innfridd forventningene - en intrikat og spennende historie formidlet gjennom en produksjon av høy kvalitet, sa NRK Drama-sjefen på årets andre dag.

Lydtrøbbel Krimserien har også høstet mye kritikk etter den første episoden. Kritikken gikk blant annet på at flere mente den var lite troverdig og lite realistisk.

Serien fikk også hard medfart for lydarbeidet, og flere klaget over at de ikke hørte dialogen mellom skuespillerne.

- Vi ønsker ikke å løfte fram taletydeligheten fullt ut, for det gjør noe med det realistiske universet, sa blant annet «Mammon»-produsent Vegard Stenberg Eriksen da.