Seeroppgang for Ylvis

Men talkshowet kan ikke måle seg med «The Fox».

(Dagbladet): Ylvis-brødrene er på alles lepper i høst, og med låten «The Fox» har de fått massiv oppmerksomhet både i inn- og utland.

Det førte til at sesongpremieren av «I kveld med Ylvis» satte seerrekord med 534 000 under premieren 10. september.

Etter det har seertallene gått nedover, og til andre program to dager etter, mistet de hele 224 000 seere.

Seermassen sank ytterligere til program nummer fire, og var nede i 266 000 seere, men i gårsdagens program fikk de en ny seerboost.

111 000 opp Gårsdagens sending ble sett av 377 000 seere, noe som er en 111 000 flere seere enn det forrige program hadde. Det jubler TVNorge over.
 
- Vi er svært fornøyde med at så mange velger «I kveld med Ylvis» og TVNorge på tirsdagskvelden, for programmet går mot sterk konkurranse med både Sigrid Bonde Tusvik og Charterfeber, sier mediesjef i TVNorge, Hanne McBride.

Hun mener det er vanskelig å si hva som er grunnen til at seertallet øker midt i sesongen, men tror den massive oppmerksomheten og utenlandsskuksessen for brødrene også øker interessen for programmet.

Samtidig mener McBride at kanalen har en vei å gå for å øke seermassen på torsdager. «I kveld med Ylvis» sendes nemlig to ganger i uka, og har de tre første ukene hatt flest seere tirsdager.

- «The Fox» har fått vanvittig mye oppmerksomhet, men seertallene er likevel ikke superhøye. Er dere fornøyde med seertallene?

- Vi er svært godt fornøyde med gårsdagens seertall for til «I kveld med Ylvis», samtidig som vi ser at det er forbedringspotensiale på torsdagene. Vi lurer på om vi kanskje ikke har kommunisert godt nok at de lager to ferske show hver uke, og vi håper at dette drar seg til utover i sesongen, skriver McBride i en e-post og fortsetter:

- Samtidig kjemper vi mot «Torsdag kveld fra Nydalen» i kampen om torsdags-seerne, et program som i stor grad henvender seg til de samme seerne som «I kveld med Ylvis», svarer McBride.

54 mill. I skrivende stund er musikkvideoen «The Fox» vist over svimlende 54 millioner ganger på videonettsida YouTube. Vestlandsbrødrene har vært gjester i Ellen DeGeneres Show, og spilt foran 20 000 i Las Vegas.

Til tross for det sier Ylvis-gutta til Dagbladet at de vil holde fokus på talkshowet «I kveld med Ylvis».

- Jeg tror vi prøver å være her så mye vi kan og konsentrere oss om talkshowet så mye som mulig, sier Vegard Ylvisåker.