Seerrekord for «Åpen Post»

Gjengen i «Åpen Post» slo sin egen seerrekord med over 200 000 i sesongpremieren i går kveld. - Skremmende at så mange så på oss, sier Harald Eia dagen derpå til Dagbladet.no.

Programmet som blant annet spøkte med pakistanske poptekster, stamming og eldre mennesker på kjøpesentre samlet tilsammen 616 000 seere fra klokka 22.30 i går kveld. Halvparten av alle tv-seere på det tidspunktet så på NRKs humorduo.

- Det er alltid mange seere i første program, men det ble jo også sendt kjedelig basket i TV 2 så konkurransen var kanskje ikke så hard, sier Eia til Dagbladet.no.

Hovedkonkurrenten TV 2 samlet kun 166 000 seere til sitt basketprogram som ble sendt samtidig.

Mailkassa full

Da gjengen i «Åpen Post»-redaksjonen kom på jobb i morges var e-postkassa deres stappfull av meldinger fra seerne. I løpet av dagen har det fortsatt å strømme inn nærmere 200 brev tilsammen. De fleste meldingene var positive, men det var noen negative også.

- Vi fikk mail fra en som stammet som synes vitsene våre om de som stammer var kule. Så fikk vi en mail fra en som ikke stammet som syntes vi ikke skulle tullet med stamming. Da legger jeg mest vekt på tilbakemeldingene fra han som stammet, sier Eia.

Han regner med at seertallene synker neste uke, men så tror han at det er mulig å kapre seere tilbake etterhvert som serien fortsetter utover vinteren.

Opptatt av seertall

Ifølge Eia er Bård Tufte Johansen mer opptatt av seertall enn Eia er.

- Det bor en liten lørdagsunderholder i Bård, sier Eia og ler.

Han frykter at Bård vil forsøke å reindyrke de delene av programmet som trekker seere, mens de mer sære tingene som skremmer seere vekk blir luket ut. Men det vil Eia kjempe imot.

- Vi bør vel fortsette som vi pleier med det vi kan best, og ikke bli kyniske, selv om det er litt fristende.

ABLEGØYER: Harald Eia er redd Båd Tufte Johansen vil bli altfor opptatt av seertall. Han lover å sørge for ablegøyer på egen hånd.